Bezlaktózová proteinová zmrzlina
Proteinová, bílkovinná, high protein zmrzlina, zmrzlina se skyrem či tvarohem nebo označená jako vynikající zdroj bílkovin. V poslední době se roztrhl pytel s těmito zmrzlinami, skoro se zdá, že normální jídlo už člověk ani jíst nemusí, stačí si koupit tuhle bombu. Možná, že zmrzliny mají dostatek bílkovin odpovídající například svačině, ale co ty další látky a tuna cukru ve formě ultra zpracovaných sirupů? Pojďte si vyrobit domácí bezmléčnou zmrzlinu obohacenou kvalitním proteinem nebo kolagenem.
Potřebujete
- 1 plechovka kokosového mléka
- 50 ml vodního kefíru
- 3–4 lžíce Mazané Ajaly
- 2 lžíce kokosu
- špetka soli
- špetka pravé vanilky
- med nebo javorový sirup podle chuti
- 2–4 odměrky kolagenu (bezmléčný, bezlaktózový) nebo 1–2 odměrky kvalitního (bezmléčného) proteinu nebo kvalitního vanilkového proteinu (ze syrovátky - není bezmléčný)
Na dozdobení
- Mazaná Ajala
- lískové ořechy
Postup
- Všechny ingredience na zmrzlinu dejte do mixéru a mixujte do hladka.
- Vlijte do formiček na led a dejte na noc do mrazáku.
- Druhý den vyloupejte zmrzlinu z formiček a znovu rozmixujte. Ozdobte a podávejte. Pokud chcete zmrzlinu hustější, tak ji dejte na hodinu do mrazáku, poté můžete nabírat i do kornoutků.
Autorka receptu
Tereza Marečková