Bezový kefír
Bezový kefír
Nachystejte si
- 500 ml vodního kefíru
- 1 – 2 polévkové lžíce bezového bylinného sirupu nebo květy bezu, trochu přírodního cukru, sirupu či medu
- šťávu z ¼ citronu
- na ozdobu: bezové květy, plátky citronu a lístky meduňky
Postup přípravy
Připravte si vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur a pusťte se do ochucování!
1. K hotovému vodnímu kefíru do uzaviratelné sklenice přilijte bezový sirup a citrónovou šťávu a dobře promíchejte. Nemáte-li bezový sirup, vhoďte květy bezu, přidejte trochu cukru, sirupu či medu. Láhev plňte max. 3 cm pod okraj.
2. Láhev uzavřete a nechte jej fermentovat při pokojové teplotě dalších 12 až 24 hodin. Pokud necháte v láhvi dostatek místa, výsledný kefír bude hezky perlit.
3. Před podáváním dozdobte plátky citronu, květy bezu a lístky meduňky.
Dobrou chuť! :)