Bezový kefír

Nachystejte si

  • 500 ml vodního kefíru
  • 1 – 2 polévkové lžíce bezového bylinného sirupu nebo květy bezu, trochu přírodního cukru, sirupu či medu
  • šťávu z ¼ citronu
  • na ozdobu: bezové květy, plátky citronu a lístky meduňky

Postup přípravy

Připravte si vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur a pusťte se do ochucování!

1. K hotovému vodnímu kefíru do uzaviratelné sklenice přilijte bezový sirup a citrónovou šťávu a dobře promíchejte. Nemáte-li bezový sirup, vhoďte květy bezu, přidejte trochu cukru, sirupu či medu. Láhev plňte max. 3 cm pod okraj.

2. Láhev uzavřete a nechte jej fermentovat při pokojové teplotě dalších 12 až 24 hodin. Pokud necháte v láhvi dostatek místa, výsledný kefír bude hezky perlit.

3. Před podáváním dozdobte plátky citronu, květy bezu a lístky meduňky.

Dobrou chuť! :)