Borůvkovo-levandulové smoothie: uklidňující vůně léta.
Dezert na pohodu. Stačí naházet do mixéru a vychutnat si jeho lahodnou chuť :)
Nachystejte si
- 300 ml domácího mléčného kefíru (z plnotučného mléka)
- 1 hrnek borůvek
- 1/2 lžičky sušené levandule
- 1/2 - 1 banán
- pár kapek vanilkového extraktu
- dle chuti javorový/čekankový sirup nebo datle na doslazení
Postup přípravy
- Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur a kvalitního mléka.
- Všechny ingredience vložte do mixéru, rozmixujte najemno a nalijte do sklenice.
Oslavujeme zdraví
Mléčný kefír, borůvky a levandule - probioticko-prebiotický dezert s vůní léta. Kysané mléčné výrobky jsou lehké na trávení, obsahují prospěšné bakterie a minimum laktózy. Poctivý domácí mléčný kefír z plnotučného mléka není na rozdíl od svých nízkotučných variant ochuzen o vitamíny rozpustných v tucích. Borůvky jsou bohaté na prebiotickou vlákninu, která slouží jako potrava pro naše střevní bakterie, spoustu antokyanů, antioxidantů, vitamínů a minerálů. Příznivě působí na žaludeční sliznici, zdraví očí a jsou výborným pomocníkem pro lidi s cukrovkou. Aroma levandule zklidňuje mysl.
Tip
Smoothie neobsahuje zdroje bílkovin, není tedy vhodné jako plnohodnotné jídlo - snídaně nebo svačina. Pro delší pocit zasycení přidejte bílkoviny - kolagen, protein nebo kvalitní mléčný výrobek, jako tvaroh či skyr.