Borůvkovo-tvarohové nanuky (probiotické)
Žádné vodové nanuky, ale skvělá hutná chuť poctivého tvarohu, domácího kefíru a čerstvých borůvek. Doplněno o bobule Acai, které jsou významým zdrojem antioxidantů a vitamínů. Díky kefíru je probiotická a díky ovoci a slazením pomoci banánů obsahuje také prebiotika, která slouží jako výživa našeho mikrobiomu. A pak že zmrzlina není zdravá! :)
Potřebujete
- velkou hrst borůvek
- 200 ml smetany ke šlehání (příp. vynechejte a přidejte více kefíru a tvarohu)
- 300 ml domácího mléčného kefíru
- 150 g tvarohu
- 2 zralé banány
- 2 - 3 lžičky prášku Acai bobulí (velmi bohaté na antioxidanty, cenněné antokyany, vitamíny a další látky)
- dle chuti možné přidat špetku stévie, medu nebo javorového sirupu pro doslazení
- vodu na naředění, pokud je směs příliš hustá (cca 100 ml)
- dle chuti kešu máslo
Jak na to?
- Smíchejte všechny ingredience a rozmixujte tyčovým mixérem do hladké konzistence.
- Nalijte do forem na nanuky, lze použít i kelímek od jogurtu nebo miska. Zamrazte na pár hodin a vychutnávejte :)
Vhodné pro tyto diety:
- bezlepková, pokud použijete místo banánů stevii, je možné i pro nízkosacharidovou dietu