Žádné vodové nanuky, ale skvělá hutná chuť poctivého tvarohu, domácího kefíru a čerstvých borůvek. Doplněno o bobule Acai, které jsou významým zdrojem antioxidantů a vitamínů. Díky kefíru je probiotická a díky ovoci a slazením pomoci banánů obsahuje také prebiotika, která slouží jako výživa našeho mikrobiomu. A pak že zmrzlina není zdravá! :) 

Potřebujete

  • velkou hrst borůvek
  • 200 ml smetany ke šlehání (příp. vynechejte a přidejte více kefíru a tvarohu)
  • 300 ml domácího mléčného kefíru
  • 150 g tvarohu
  • 2 zralé banány
  • 2 - 3 lžičky prášku Acai bobulí (velmi bohaté na antioxidanty, cenněné antokyany, vitamíny a další látky)
  • dle chuti možné přidat špetku stévie, medu nebo javorového sirupu pro doslazení
  • vodu na naředění, pokud je směs příliš hustá (cca 100 ml)
  • dle chuti kešu máslo 

 Borůvkovo tvarohová probiotická zmrzlina WUGI   Borůvkovo tvarohová probiotická zmrzlina WUGI   Borůvkovo tvarohová probiotická zmrzlina WUGI

      Jak na to?

      1. Smíchejte všechny ingredience a rozmixujte tyčovým mixérem do hladké konzistence.
      2. Nalijte do forem na nanuky, lze použít i kelímek od jogurtu nebo miska. Zamrazte na pár hodin a vychutnávejte :)

      Borůvkovo tvarohová probiotická zmrzlina WUGI recepty Borůvkovo tvarohová probiotická zmrzlina WUGI recepty

      Vhodné pro tyto diety:

      • bezlepková, pokud použijete místo banánů stevii, je možné i pro nízkosacharidovou dietu