Borůvkový chia kefír

Borůvkový chia kefír
Nachystejte si
- 350 ml vodního kefíru
- 150 ml 100% borůvkové šťávy NEBO půl hrnku rozmixovaných čerstvých borůvek NEBO velká hrst lyofilizovaných borůvek
- 2 polévkové lžíce chia semínka
- cca 1 PL javorového sirupu
- čerstvé borůvky a lístky máty ozdobu
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.
2. K hotovému vodnímu kefíru do uzaviratelné sklenice přilijte borůvkovou šťávu, případně přidejte čerstvé či lyofilizované borůvky, chia semínka a javorový sirup a promíchejte. Slenici uzavřete a nechte stát 12 – 24 hodin při pokojové teplotě.
3. Druhý den kefír promíchejte a ochutnejte. Pokud by byl na vás příliš stále sladký, nechte fermentaci ještě pár hodin probíhat. Ovoce můžete a nemusíte scedit. Před podáváním dozdobte plátky citronu a lístky máty.
TIP! Pokud sklenici naplníte max. ze 2/3, výsledný kefír bude krásně perlit!