Borůvkový koktejl s domácím kefírem
Pozor, chutná a barví! :) Borůvkový koktejl je skvělou probioticko-prebiotickou kombinaci - mléčný kefír dodává tělu prospěšné bakterie a borůvky vyživují střevní mikroflóru svou prebiotickou vlákninou. Koktejl obsahuje bílkoviny, vitamíny (D, K2, A a C) i vápník. A mikrobiomu udělá dobře.
Nachystejte si
- 200 - 300 ml mléčného kefíru
- 1 hrnek čerstvých (popř. mražených či lyofilizovaných) borůvek nebo ½ hrnku borůvkové šťávy
- dle chuti na doslazení: 1 lžíce medu, javorového nebo čekankového sirupu
- lístky máty a ovoce na ozdobu
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
2. Všechny ingredience vložte do mixéru, rozmixujte najemno a nalijte do vysoké sklenice.
3. Před podáváním ozdobte a pak už jen vychutnávejte tu chuť :)