Lesní borůvky - ty naše malé fialové zázraky. Patří mezi jedny z nejcennějších druhů ovoce, jaké u nás vůbec máme. Jsou plné antioxidantů, pomáhají při průjmech, blahodárně působí na zrak i mozek, zlepšují imunitu, chrání naše cévy a působí proti stresu. Mají minimum cukru a hodí se i při nízkosacharidové dietě. Vyzkoušejte tento recept, takto jemný a jednoduchý smoothie puding si zamilujete. A děti bude bavit chuť i fialově zbarvený jazyk :)

Ingredience

Jak na to

Borůvky, kefír, banán a med smíchejte v mixéru a promixujte do hladké konzistence. Smíchejte s chia semínky (pokud máte rádi puding hustější nebo řidší, přidejte nebo uberte podle chuti). Pokud vám borůvky zbyly, můžete je do směsi přimíchat i celé. Můžete jíst hned nebo nechejte přes noc v lednici dofermentovat, ráno ozdobte čokoládou a pochutnejte si. 

Proč je skvělý?

Je bohatý na probiotika díky kefíru a prebiotika díky borůvkám, banánu a chia semínkám, prospívá zdraví střev a střevní mikrobiota si na něm pochutná s námi.

Borůvkový chia puding s WUGI kefírem - probiotický dezert