Lesní borůvky, ty naše malé fialové zázraky. Patří mezi jedny z nejcennějších druhů ovoce, jaké u nás vůbec máme. Jsou plné antioxidantů, pomáhají při průjmech, blahodárně působí na zrak i mozek, zlepšují imunitu, chrání naše cévy a působí proti stresu. Mají minimum cukru a hodí se i při nízkosacharidové dietě. Vyzkoušejte tento recept, takto jemný a jednoduchý smoothie puding si zamilujete. A děti bude bavit chuť i fialově zbarvený jazyk.

Ingredience

Jak na to

Borůvky, kefír, banán a med smíchejte v mixéru a promixujte do hladké konzistence. Smíchejte s chia semínky (pokud máte rádi puding hustější nebo řidší, přidejte nebo uberte podle chuti). Pokud vám borůvky zbyly, můžete je do směsi přimíchat i celé. Můžete jíst hned nebo nechejte přes noc v lednici dofermentovat, ráno ozdobte čokoládou a pochutnejte si. 

Proč je skvělý?

Je bohatý na probiotika díky kefíru a prebiotika díky borůvkám, banánu a chia semínkám, prospívá zdraví střev a střevní mikrobiota si na něm pochutná s námi. 

Tip

Protein ani kolagen nemusíte v receptech použít, ale výsledné jídlo nebude obsahovat dostatek bílkovin pro dospělého člověka a nebude tak plnohodnotnou snídaní ani vydatnou svačinou. Dětem je do jídla nedávejte nebo upravte množství adekvátně jejich věku a potřebě bílkovin.

I smoothie dobře kousejte a prosliňujte jednotlivá sousta. Budete se cítit lépe sytí, podpoříte trávení a redukujete případné potíže, jako je nadýmání, pálení žáhy, těžkosti nebo potíže se stolicí.

Borůvkový chia puding s WUGI kefírem - probiotický dezert