Brusinková kaše s kefírem a kešu oříšky

Brusinková kaše s kefírem a kešu oříšky

Nachystejte si

  • 200 ml mléčného kefíru
  • 3 - 4 polévkové lžíce ovesných vloček
  • hrst sušených brusinek
  • hrst nasekaných kešu ořechů
  • 1 polévková lžíce chia semínek
  • 1 polévková lžíce brusinkového džemu, medu nebo javorového sirupu dle chuti na doslazení
  • brusinky a kešu oříšky na ozdobu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.

2. Hotový mléčný kefír v uzaviratelné sklenici nebo misce smíchejtes vločkami, brusinkami, kešu oříšky a chia semínky. Dle chuti oslaďte džemem, medem či sirupem a dobře promíchejte. Kaši můžete jíst hned, ale nejlepší je ji nechat přes noc při pokojové teplotě (v létě ve velkých horkách dejte do lednice). Po fermentaci přes noc bude kaše mnohem lépe stravitelnější a ji navíc takto připravou do sklenice můžete čapnout třeba s sebou do školy či do práce :)

3. Před podáváním ozdobte brusinkami, kešu oříšky nebo co vám příjde pod ruku.