Brusinková kaše s kefírem a kešu oříšky
Brusinková kaše s kefírem a kešu oříšky
Nachystejte si
- 200 ml mléčného kefíru
- 3 - 4 polévkové lžíce ovesných vloček
- hrst lyofilizovaných brusinek
- 1 lžíce BIO kešu másla
- 1 polévková lžíce chia semínek
- 1 polévková lžíce brusinkového džemu, medu nebo javorového sirupu dle chuti na doslazení
- na ozdobu: brusinky a jiné lyofilizované ovoce či ořechy
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
2. Pokud budete připravovat kaši přes noc, smíchejte v misce hotový mléčný kefír a vločky, misku zakryjte a nechte do rána stát na kuchyňské lince (fermentovat při pokojové teplotě). Ráno přidejte zbylé ingredience. Po fermentaci přes noc bude kaše mnohem lépe stravitelnější. Pokud si potřebujete vzít kaši s sebou do školy či do práce, připravte si ji do uzavíratelné sklenice a ráno ji jen čapněte a utíkejte :)
3. Kaši si můžete také připravit ihned před konzumací, jen vločky přelejte vařící vodou a nechte 2 minutky odstát a poté smíchejte s ostatními ingrediencemi.