Kefírové kultury do vody nebo rostlinného mléka. Probiotická limča pro zdravý mikrobiom. Skvělá i pro vegany.
Brusinková paseka s kefírem

Brusinková paseka s kefírem
Nachystejte si
- 350 ml vodního kefíru
- hrst sušených brusinek, ibišku či šípků (nebo čajovou směs Brusinková paseka)
- 150 ml 100% brusinkové šťávy (šťáva není nutná, poslouží i velká hrst proslazených brusinek)
- plátky citronu a lístky máty na ozdobu
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.
2. K hotovému vodnímu kefíru do uzaviratelné sklenice přilijte brusinkovou šťávu a přidejte hrst sušeného ovoce či čajové směsi. Uzavřete láhev a nechte stát 12 – 24 hodin při pokojové teplotě. Druhý den kefír promíchejte a ochutnejte. Pokud by byl na vás příliš stále sladký, nechte fermentaci ještě pár hodin probíhat.
3. Poté ovoce sceďte a před podáváním dozdobte plátky citronu a lístky máty.