Brusinková paseka s kefírem

Brusinková paseka s kefírem

Nachystejte si

  • 350 ml vodního kefíru
  • hrst sušených brusinek, ibišku či šípků (nebo čajovou směs Brusinková paseka)
  • 150 ml 100% brusinkové šťávy (šťáva není nutná, poslouží i velká hrst proslazených brusinek)
  • plátky citronu a lístky máty na ozdobu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. K hotovému vodnímu kefíru do uzaviratelné sklenice přilijte brusinkovou šťávu a přidejte hrst sušeného ovoce či čajové směsi. Uzavřete láhev a nechte stát 12 – 24 hodin při pokojové teplotě. Druhý den kefír promíchejte a ochutnejte. Pokud by byl na vás příliš stále sladký, nechte fermentaci ještě pár hodin probíhat.

3. Poté ovoce sceďte a před podáváním dozdobte plátky citronu a lístky máty.