Chai kefír s kořením

Prastarý recept na chai latte k nám přišel z Indie. Podle legend vznikl na principech ayurvédy jako očistný nápoj, který zároveň osvěžuje. Díky kombinaci voňavoého orientálního koření a domácího kefíru si teď můžete udělat odpolední pohodičku se šálkem lahodného chai kefíru.  

Ingedience

    • 4 hvězdičky badyánu

    • 8 tobolek kardamomu, semínka vyloupaná

    • 2 svitky skořice

    • 8 hřebíčků

    • 1/4 lžičky muškátového oříšku, čerstvě nastrouhaného

    • 1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený a nakrájený na 3cm kousky

    • 20g sypaného černého čaje 

  • nebo použijte mleté koření: 3/4 lžičky mletého badyánu, 3/4 lžičky mletého kardamomu, 1,5 lžičky mleté skořice, 3/4 lžičky mletého hřebíčku, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, semínek vyškrábnutých z 1 vanilkového lusku a jemně mletého sypaného černého čaje

  • javorový sirup nebo med dle chuti

Jak na to

Koření vložte do čajového sáčku (nebo do sítka) a do kefíru. Nechte cca 2 hodiny stát při pokojové teplotě a následně dejte na dalších 5 - 10 hodin do lednice. Poté sáček s kořením vytáhněte a můžete pít.

Trávení friendly/vhodné pro tyto diety: bezlepkové, bez laktózy*, vegan*, Paleo (předpokladem pro Paleo je BIO mléko od krav pasených na trávě), Autoimunitní protokol (AIP)*

Wugi výzva

Jarní Wugi výzva je tu proto, aby vám pomohla nastartovat zažívání. Každý den přibude nový recept s vodním nebo mléčným kefírem, který je skvělý pro činnost našich střev. Užijte si nové chutě v jídelníčku, zapojte se do soutěží, motivujte ostatní a vyhrajte balíčky od WUGI. 

Chci se zapojit