Chai kefír s kořením
Chai kefír s kořením
Prastarý recept na chai latte k nám přišel z Indie. Podle legend vznikl na principech ayurvédy jako očistný nápoj, který zároveň osvěžuje. Díky kombinaci voňavoého orientálního koření a domácího kefíru si teď můžete udělat odpolední pohodičku se šálkem lahodného chai kefíru.
Ingedience
- 200 ml domácího mléčného nebo kokosového* kefíru
- směs chai koření, které si můžete připravit sami
- pokud máte výkonný mixér, na 4 porce chai koření rozmixujte společně
-
4 hvězdičky badyánu
-
8 tobolek kardamomu, semínka vyloupaná
-
2 svitky skořice
-
8 hřebíčků
-
1/4 lžičky muškátového oříšku, čerstvě nastrouhaného
-
1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený a nakrájený na 3cm kousky
-
20g sypaného černého čaje
-
nebo použijte mleté koření: 3/4 lžičky mletého badyánu, 3/4 lžičky mletého kardamomu, 1,5 lžičky mleté skořice, 3/4 lžičky mletého hřebíčku, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, semínek vyškrábnutých z 1 vanilkového lusku a jemně mletého sypaného černého čaje
-
javorový sirup nebo med dle chuti
Jak na to
Koření vložte do čajového sáčku (nebo do sítka) a do kefíru. Nechte cca 2 hodiny stát při pokojové teplotě a následně dejte na dalších 5 - 10 hodin do lednice. Poté sáček s kořením vytáhněte a můžete pít.
Trávení friendly/vhodné pro tyto diety: bezlepkové, bez laktózy*, vegan*, Paleo (předpokladem pro Paleo je BIO mléko od krav pasených na trávě), Autoimunitní protokol (AIP)*
Wugi výzva
Jarní Wugi výzva je tu proto, aby vám pomohla nastartovat zažívání. Každý den přibude nový recept s vodním nebo mléčným kefírem, který je skvělý pro činnost našich střev. Užijte si nové chutě v jídelníčku, zapojte se do soutěží, motivujte ostatní a vyhrajte balíčky od WUGI.