Chia kaše fermentovaná kokosovým kefírem
Tropická snídaně z kokosového kefíru pro všední i nevšední dny. Je vegan čili bez mléka a bez laktózy a také v bezlepkové variantě. Pro nevšední zážitek a zdravé zažívání a šťastný mikrobiom :)
Na 2 porce:
- 500 ml domácího kokosového kefíru
- 100 g (bezlepkových) ovesných vloček
- 2 lžíce chia semínek
- 1 banán
- doslazení dle chuti (med, javorový sirup, případně pár kapek stévie - jen pozor na kvalitu)
- na ozdobu: banán, sušená moruše, slunečnicová a chia semínka
Postup přípravy
Příprava kokosového kefíru:
Stačí vysypat vodní kefírové kultury do kokosového mléka a nechat 24 - 48 hodin při pokojové teplotě (v teplejší domácnosti stačí kratší doba). Celý recept na kokosový kefír zde.
NEBO
Nejprve si připravte vodní kefír z WUGI vodních kefírových kultur. Odeberte 200 ml hotového vodního kefíru a přidejte k 800 ml kokosového mléka, 1 lžíci cukru a jedné datli. Tuto směs nechte fermentovat alespoň 24 hodin při pokojové teplotě.
Tip: Doporučuji značku kokosového mléka Real thai - bez emulgátorů, skvělá konzistence i dobrá cena.
Postup přípravy fermentované kaše:
- Smíchejte vločky, chia a kokosový kefír. Směs nechte přes noc fermentovat při pokojové teplotě (v létě v lednici).
- Ráno přidejte rozmačkaný banán a dle chuti doslaďte.
- Kaši ozdobte banánem, semínky a sušeným ovocem.
Vylepšujeme ořechovými másly. Dobrou chuť!
Za skvělý recept děkujeme kokonat :)