Chia kaše fermentovaná kokosovým kefírem

Chia kaše fermentovaná kokosovým kefírem

Nachystejte si

NA 2 PORCE:

  • 500 ml domácího kokosového kefíru
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 banán
  • doslazení dle chuti (med, javorový sirup, případně pár kapek stévie - pozor na kvalitu!)
  • na ozdobu: banán, sušená moruše, slunečnicová a chia semínka

Postup přípravy

Příprava kokosového kefíru:

  1. Nejprve si připravte vodní kefír z WUGI vodních kefírových kultur. Odeberte 200 ml hotového vodního kefíru a přidejte k 800 ml kokosového mléka, 1 lžíci cukru a jedné datli. Tuto směs nechte fermentovat alespoň 24 hodin při pokojové teplotě.

Postup přípravy fermentované kaše:

  1. Smíchejte vločky, chia a kokosový kefír. Směs nechte přes noc fermentovat při pokojové teplotě (v létě v lednici).
  2. Ráno přidejte rozmačkaný banán a dle chuti doslaďte.
  3. Kaši ozdobte banánem, semínky a sušeným ovocem. Dobrou chuť!

Za skvělý recept děkujeme kokonat :)