Chia kaše fermentovaná kokosovým kefírem

Tropická snídaně z kokosového kefíru pro všední i nevšední dny. Je vegan čili bez mléka a bez laktózy a také v bezlepkové variantě. Pro nevšední zážitek a zdravé zažívání a šťastný mikrobiom :)

Na 2 porce: 

  • 500 ml domácího kokosového kefíru
  • 100 g (bezlepkových) ovesných vloček 
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 banán
  • doslazení dle chuti (med, javorový sirup, případně pár kapek stévie - jen pozor na kvalitu)
  • na ozdobu: banán, sušená moruše, slunečnicová a chia semínka

Postup přípravy

Příprava kokosového kefíru:

Stačí vysypat vodní kefírové kultury do kokosového mléka a nechat 24 - 48 hodin při pokojové teplotě (v teplejší domácnosti stačí kratší doba). Celý recept na kokosový kefír zde.

NEBO

Nejprve si připravte vodní kefír z WUGI vodních kefírových kultur. Odeberte 200 ml hotového vodního kefíru a přidejte k 800 ml kokosového mléka, 1 lžíci cukru a jedné datli. Tuto směs nechte fermentovat alespoň 24 hodin při pokojové teplotě.

Tip: Doporučuji značku kokosového mléka Real thai - bez emulgátorů, skvělá konzistence i dobrá cena.

Postup přípravy fermentované kaše:

  1. Smíchejte vločky, chia a kokosový kefír. Směs nechte přes noc fermentovat při pokojové teplotě (v létě v lednici).
  2. Ráno přidejte rozmačkaný banán a dle chuti doslaďte.
  3. Kaši ozdobte banánem, semínky a sušeným ovocem.

Vylepšujeme ořechovými másly. Dobrou chuť!

Za skvělý recept děkujeme kokonat :)