Čoko-pomerančová probiotická pěna s avokádem
Jak na mlsání v karanténě? :) To chce něco, co opravdu zažene chutě, chutná sladce, ale nebude to cukr bomba. Nechceme si ničit imunitu ve střevech. Klíčem je nakrmit střevní mikrobiom a používat opravdové suroviny. Patří sem probiotika, pořádná dávka vitaminů, zdravých tuků, vlákniny a koření potlačující chutě na sladké. Takový je recept na čokoládovo-pomerančovou pěnu s avokádem.
Ingredience
- 1 pomeranč
- 100 ml domácího mléčného kefíru
- 1/2 avokáda
- 1 lžička kvalitního kakaa (nebo Ajala elixíru)
- 1 lžíce arašídovo-čokoládového másla nebo lískovo-čokoládového másla od Šufana
- 1 lžíce ovesných vloček, klasické nebo bezlepkové (můžete vynechat)
- špetka skořice a vanilky (dodávají sladkou chuť a potlačují bažení po cukru)
- pro doslazení můžete rozmixovat s půlkou zralého banánu
- ozdobte čokoládou a ovocem
Jak na to
Pomeranč oloupu a nakrájím na kousky, vložím ho do mixéru a přidám všechny ostatní ingredience. Pečlivě promixuji do hladké pěny. Pokud by byla pěna na vás moc řídká, můžete přidat více avokáda nebo ovesných vloček. Hotovou pěnu dám misky nebo do sklenice, můžeme jíst hned nebo nechat přes noc v lednici, jako se dělá fermentovaná kaše přes noc (Overnight Oats). Podávám s plátky pomeranče, ovocem a kousky čokolády.
Dobrou chuť!