Jak na mlsání v karanténě? :) To chce něco, co opravdu zažene chutě, chutná sladce, ale nebude to cukr bomba. Nechceme si ničit imunitu ve střevech. Klíčem je nakrmit střevní mikrobiom a používat opravdové suroviny. Patří sem probiotika, pořádná dávka vitaminů, zdravých tuků, vlákniny a koření potlačující chutě na sladké. Takový je recept na čokoládovo-pomerančovou pěnu s avokádem. 

Ingredience

Jak na to

Pomeranč oloupu a nakrájím na kousky, vložím ho do mixéru a přidám všechny ostatní ingredience. Pečlivě promixuji do hladké pěny. Pokud by byla pěna na vás moc řídká, můžete přidat více avokáda nebo ovesných vloček. Hotovou pěnu dám misky nebo do sklenice, můžeme jíst hned nebo nechat přes noc v lednici, jako se dělá fermentovaná kaše přes noc (Overnight Oats). Podávám s plátky pomeranče, ovocem a kousky čokolády.

Dobrou chuť!

Když je čas číst: E-booky zdarma zde

WUGI vodní a mléčný kefír - poklad pro naše zdraví - E-book zdarma    WUGI Vitální (medicinální) houby: elixíry života - E-book zdarma    WUGI Kaše fermentované přes noc (Overnight Oats) - E-book zdarma