To pravé mlsání pro ty, co myslí na zdraví svých střev i pro ty, kteří spěchají a nepečou. Probiotický kefír, prebiotika z ovoce i komplexní bílkoviny z konopného semínka – vhodné jako snídaně, svačina i dezert do skleničky.

Nachystejte si (1 velká porce)

TIP: pro zpestření rozmixujte s pár lístky máty

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte kokosový kefír - postačí vám k tomu vodní kefírové kultury a kokosové mléko (recept na kokosový kefír). Místo kokosového kefíru můžete použít také domácí mléčný kefír z jakéhokoli kvalitního žvočišného mléka (kozí, ovčí, kravské).
  2. Všechny ingredience vložte do mixéru, rozmixujte a nalijte do sklenice.

Tip:

Pro delší pocit zasycení přidejte bílkoviny - kolagen, protein nebo kvalitní mléčný výrobek, jako tvaroh či skyr, jinak smoothie nebude obsahovat dostatek bílkovin a nebude tak plnohodnotnou snídaní ani vydatnou svačinou. 

Oslavujeme zdraví

Kokosový kefír je fermentovaný nápoj (vegan) připravený pomocí kefírových kultur a kokosového mléka. Obsahuje živé prospěšné kultury a postbiotika, tedy látky, které bakterie během fermentace v nápoj vytváří. Kefír má příznivý vliv na naše střeva, zdravé trávení i obranyschopnost. Ovoce a konopná semínka jsou zdrojem rozpustné vlákniny (prebiotik), která je nezbytná pro udržení zdravé střevní mikrobioty. Konopná semínka tělu poskytují komplexní bílkoviny a protizánětlivé omega-3 mastné kyseliny. Volte kvalitní med od známého včelaře a nepražené kvalitní kakao pro získání co nejvíce důležitých vitamínů, minerálů a antioxidantů.