Čokoládový parfait: rychlý dezert do skleničky (vegan, probiotický)

Další z malých tajemství rychlé kuchyně, se kterým se můžete tvářit jako šéfkuchaři. Čokoládový parfait je skvělý dezert a domácí WUGI kefír (z kokosového nebo tradičního) mléka se k němu skvěle hodí.
Ingredience (2 porce)
- 3 lžíce horké čokolády Ajala elixír
- 50 ml kokosového mléka (doporučuji bez emulgátorů a dalších škodlivých potravinářských aditiv - ve složení kokosového mléka by měl být jen kokos a voda) nebo klasického plnotučného mléka
- lžička medu nebo javorového sirupu
- 2 lžičky chia semínek
- cca 200 ml domácího mléčného kefíru (nebo veganského kokosového kefíru - recept zde)
- na ozdobu: plátky mandlí či jiné ořechy, plátky kokosu, semínka nebo granola dle chuti
Postup
- Smíchejte domácí kefír s chia semínky, medem nebo sirupem a nechte pár minut semínka bobtnat.
- Smíchejte Ajalu elixír s 50 ml kokosového (nebo klasického) mléka v hrnci a míchejte na mírném plameni do zhoustnutí (návod na přípravu této horké čokolády je na obale Elixíru). Poté odstavte a nechte schládnout.
- Do dvou sklenic rozdělte na dno kefír s chia semínky a navrch přidejte čokoládu Ajala Elixír. Ozdobte plátky ořechů, kokosu, semínky či granolou.
Dobrou chuť!