Čokoládový parfait: rychlý dezert do skleničky (vegan, probiotický)

Čokoládový parfait: rychlý dezert do skleničky (vegan, probiotický)

Další z malých tajemství rychlé kuchyně, se kterým se můžete tvářit jako šéfkuchaři. Čokoládový parfait je skvělý dezert a domácí WUGI kefír (z kokosového nebo tradičního) mléka se k němu skvěle hodí.

Ingredience (2 porce)

  • 3 lžíce horké čokolády Ajala elixír 
  • 50 ml kokosového mléka (doporučuji bez emulgátorů a dalších škodlivých potravinářských aditiv - ve složení kokosového mléka by měl být jen kokos a voda)
  • lžička medu nebo javorového sirupu
  • 2 lžičky chia semínek
  • cca 200 ml veganského kokosového kefíru -  recept zde
  • na ozdobu: plátky mandlí či jiné ořechy, plátky kokosu, semínka nebo granola dle chuti

Jak na to?

  1. Smíchejte domácí kefír s chia semínky, medem nebo sirupem a nechte pár minut semínka bobtnat.
  2. Smíchejte Ajalu elixír s 50 ml kokosového mléka v hrnci a míchejte na mírném plameni do zhoustnutí (návod na přípravu této horké čokolády je na obale Elixíru). Poté odstavte a nechte schládnout.
  3. Do dvou sklenic rozdělte na dno kefír s chia semínky a navrch přidejte čokoládu Ajala Elixír. Ozdobte plátky ořechů, kokosu, semínky či granolou.

Dobrou chuť!