Limonáda, která neobsahuje tuny cukru ani kyseliny citronové a přitom chutná dospělým i dětem. Kromě spousty prospěšných bakterií v ní najdete i sílu planých rostlin z přírody. My jsme použili bez, mátu, květy sedmikrásek, listy pampelišek a lyofilizované maliny. Výsledná chuť je mírně nakyslá a limonáda je velmi osvěžující, ale o tom se budete muset přesvědčit sami. 

Potřebujete

Postup

  1. Slijte hotový vodní kefír a odložte si 200 ml na příště.
  2. Do sklenice se širokým hrdlem dejte kefír, bez, mátu, pampeliškové listy, sedmikrásky i maliny a nechte 8–12 hodin na lince odpočívat.
  3. Bylinky i maliny přeceďte a popíjejte v průběhu dne, ideálně po jídle.

Autorka receptu

Tereza Marečková