Domácí bezová limonáda s malinami
Limonáda, která neobsahuje tuny cukru ani kyseliny citronové a přitom chutná dospělým i dětem. Kromě spousty prospěšných bakterií v ní najdete i sílu planých rostlin z přírody. My jsme použili bez, mátu, květy sedmikrásek, listy pampelišek a lyofilizované maliny. Výsledná chuť je mírně nakyslá a limonáda je velmi osvěžující, ale o tom se budete muset přesvědčit sami.
Potřebujete
- 800 ml vodního kefíru
- hrst lyofilizovaných malin
- 4 květy bezu
- 8 velkých lístků máty
- hrst pampeliškových listů
- pár květů sedmikrásek
Postup
- Slijte hotový vodní kefír a odložte si 200 ml na příště.
- Do sklenice se širokým hrdlem dejte kefír, bez, mátu, pampeliškové listy, sedmikrásky i maliny a nechte 8–12 hodin na lince odpočívat.
- Bylinky i maliny přeceďte a popíjejte v průběhu dne, ideálně po jídle.
Autorka receptu
Tereza Marečková