Domácí čerstvý sýr

Tak tohohle receptu jsme se dost dlouho báli. Vážně, copak je normální nechat jenom tak na stole nebo na lince přes noc mléčné výrobky? A hele, ono tomu nic není. Domácí čerstvý sýr jsme dělali ze smetany, jogurtu a domácího kefíru. Je lahodný, je probiotický a můžete si do něj přimíchat všechno od česneku přes bylinky až po ořechové máslo. Chcete recept?

Ingredience na 2 porce

Jak na to?

Čerstvý domácí sýr je jednoduchý jako facka. Smíchejte všechny ingredience aby tvořily tekutý krém. Můžete jej mírně osolit, přidat bylinky nebo česnak, ale sýr bude skvělý i tak, jak je. Připravte si cedník a misku nebo kastrol. Do cedníku položte čistou utěrku nebo plátno (nemusíte ho překládat a nebojte se, sýr nevyteče). Krém, který jste si umíchali vlijte do utěrky v cedníku. Nechejte přes noc vykapat přebytečnou vodu. Hotovo.