Mňamóznost, lokálnost a jen to, co do jídla patří. Jídlo je lék, proto jsme vybíraví.
Domácí čerstvý sýr

Tak tohohle receptu jsme se dost dlouho báli. Vážně, copak je normální nechat jenom tak na stole nebo na lince přes noc mléčné výrobky? A hele, ono tomu nic není. Domácí čerstvý sýr jsme dělali ze smetany, jogurtu a domácího kefíru. Je lahodný, je probiotický a můžete si do něj přimíchat všechno od česneku přes bylinky až po ořechové máslo. Chcete recept?
Ingredience na 2 porce
- 250 ml smetany na vaření
- 250 ml bílý jogurt
- 250 ml WUGI domácího kefíru
Jak na to?
Čerstvý domácí sýr je jednoduchý jako facka. Smíchejte všechny ingredience aby tvořily tekutý krém. Můžete jej mírně osolit, přidat bylinky nebo česnak, ale sýr bude skvělý i tak, jak je. Připravte si cedník a misku nebo kastrol. Do cedníku položte čistou utěrku nebo plátno (nemusíte ho překládat a nebojte se, sýr nevyteče). Krém, který jste si umíchali vlijte do utěrky v cedníku. Nechejte přes noc vykapat přebytečnou vodu. Hotovo.