Taky milujete chuť čerstvého sýru z farmy? A co takhle si ho vytvořit doma? Tento jsme dělali ze smetany, jogurtu a domácího kefíru. Je lahodný, probiotický a můžete si do něj přimíchat všechno od česneku přes bylinky až po ořechové máslo. Ideální základ do zdravých pomazánek, smoothie i dezertů.

Ingredience na 2 porce

Jak na to?

Čerstvý domácí sýr je jednoduchý jako facka. Smíchejte všechny ingredience, aby tvořily tekutý krém. Připravte si cedník a misku nebo kastrol. Do cedníku položte čistou utěrku nebo plátno (nemusíte ho překládat a nebojte se, sýr nevyteče). Krém, který jste si umíchali vlijte do utěrky v cedníku. Nechejte přes noc vykapat přebytečnou vodu. Hotovo. Můžete jej mírně osolit, přidat bylinky nebo česnek nebo dochutit na sladko - s ořechovým máslem, čokoládou, přírodními barevnými prášky a ovocem. Sýr bude skvělý i tak, jak je. 

Přebytečnou vodu (syrovátku) můžete použít do smoothie nebo na namáčení luštěnin pro jejich lepší stravitelnost.