Domácí míša dezert
Recept na domácí pribináček už na webu máme, dnes vám chceme ukázat jednoduchý recept na domácího tvarohového Míšu, kterému nechybí probiotika. Míša je bohatší na bílkoviny díky obsahu tvarohu a jeho výslednou chuť doladíte podle preferencí členů vaší domácnosti. Je libo čokoládový, kakaový nebo s lyofilizovaným ovocem?
Potřebujete
- 500 ml mléčného kefíru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml tučného tvarohu
- 2–3 lžíce medu
- 50 g horké čokolády a 50 g másla NEBO 4 lžíce RAW kakaa a 30 g másla (dezert bude s kakaem oproti čokoládě méně sladký)
- případně lyofilizované ovoce nebo jedlé květy na dozdobení
Postup
- Kefír a smetanu rozmíchejte do hladka. Dejte na cedník na plátýnko a nechte 6–12 hodin vykapávat. Vykapanou syrovátku doporučujeme uchovat.
- Vykapaný kefír se smetanou smíchejte s tvarohem, oslaďte medem a vyšlehejte krátce mixérem. V případě, že je směs tuhá, můžete zředit odloženou syrovátkou. Hustota vykapaného kefíru závisí na délce vykapávání.
- Na plotně na vodní lázni si rozpusťte čokoládu s máslem nebo rozmíchejte kakao v rozehřátém másle.
- Do skleniček dejte část tvarohové náplně, poté čokoládovou vrstvu, zase tvarohovou náplň a zakončete čokoládovou vrstvou. Dozdobte lyofilizovaným ovocem, jedlými květy a podávejte.
Autorka receptu
Tereza Marečková