Domácí míša dezert

Recept na domácí pribináček už na webu máme, dnes vám chceme ukázat jednoduchý recept na domácího tvarohového Míšu, kterému nechybí probiotika. Míša je bohatší na bílkoviny díky obsahu tvarohu a jeho výslednou chuť doladíte podle preferencí členů vaší domácnosti. Je libo čokoládový, kakaový nebo s lyofilizovaným ovocem?

Potřebujete

Postup

  1. Kefír a smetanu rozmíchejte do hladka. Dejte na cedník na plátýnko a nechte 6–12 hodin vykapávat. Vykapanou syrovátku doporučujeme uchovat.
  2. Vykapaný kefír se smetanou smíchejte s tvarohem, oslaďte medem a vyšlehejte krátce mixérem. V případě, že je směs tuhá, můžete zředit odloženou syrovátkou. Hustota vykapaného kefíru závisí na délce vykapávání.
  3. Na plotně na vodní lázni si rozpusťte čokoládu s máslem nebo rozmíchejte kakao v rozehřátém másle.
  4. Do skleniček dejte část tvarohové náplně, poté čokoládovou vrstvu, zase tvarohovou náplň a zakončete čokoládovou vrstvou. Dozdobte lyofilizovaným ovocem, jedlými květy a podávejte.

Domácí míša dezert

Autorka receptu

Tereza Marečková