Domácí nanuky z ovoce
Čtete složení zmrzlin v obchodě? My ano, občas to připomíná složitou chemickou reakci, na kterou nestačí ani základy chemie ze střední školy. Názvy, které vypadají hrůzostrašně a člověk ani neví, co si pod nimi představit. Na naše domácí banánové nanuky stačí 2 základní suroviny a trocha plevele ze zahrady. A jako bonus k tomu si nemusíte složitě googlit, které éčko je bezpečné a které už ne.
Potřebujete na 12 menších nanuků
- 300 ml mléčného kefíru
- 2 banány či jiného ovoce
- květy pampelišek a sedmikrásek nebo libovolný jedlý plevel
- 1–3 lžíce medu, javorového nebo čekankového sirupu
Postup
- Do nádoby dejte všechny ingredience a rozmixujte tyčovým mixérem.
- Naplňte formičky na nanuky a dejte chladit do mrazáku.
Domácí jahodové nanuky
Potřebujete na 12 menších nanuků
- 300 ml mléčného kefíru
- 200 g jahod
- jakýkoliv jedlý plevel (jitrocel, pampeliška, bršlice, ...)
- sladidlo podle chuti
Postup
- Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem.
- Naplňte formičky a dejte do mrazáku.
Tip: Jak na domácí nanuky bez formiček?
- Použijte silikonovou formu na muffiny, větší tvořítko na led nebo malé kelímky od jogurtu.
- Do každého kelímku vložte dřevěnou špachtli nebo dvě krátké špejle.
Autorka receptu:
Tereza Marečková