Kupujete běžně dostupné tvaroháčky a pribináčky určené zejména pro děti? Nás odrazuje jejich vysoká cena a často přídavky cukrů nebo aditiv.  Recept na domácí pribináček obsahuje pouze probiotický tvaroh, sladidlo, kakao a je odlehčený šlehačkou. Oslníte nejen děti, ale i dospělé.

Potřebujete na 2 porce

Postup

  1. Nechte přes noc kefír vykapat na cedníku s plátýnkem.
  2. Ráno smíchejte kefír s kakaem a oslaďte podle chuti.
  3. Ve druhé míse si vyšlehejte smetanu a opatrně ji vmíchejte stěrkou do kefírové směsi.
  4. Rozdělte do 2 skleniček a ozdobte sušenými třešněmi a čokoládovými hoblinkami.

Tip: Jak zajistit dostatek bílkovin?

Pro dospělého člověka nebude pribináček obsahovat dostatek bílkovin a nebude tak plnohodnotnou snídaní ani vydatnou svačinou. Proto přidejte  2–4 odměrky kolagenu nebo 1–2 odměrky proteinu. Dětem je do jídla nedávejte nebo upravte množství adekvátně jejich věku a potřebě bílkovin.

Autorka receptu:

Tereza Marečková