Domácí pribináček pro děti
Kupujete běžně dostupné tvaroháčky a pribináčky určené zejména pro děti? Nás odrazuje jejich vysoká cena a často přídavky cukrů nebo aditiv. Recept na domácí pribináček obsahuje pouze probiotický tvaroh, sladidlo, kakao a je odlehčený šlehačkou. Oslníte nejen děti, ale i dospělé.
Potřebujete na 2 porce
- 500 ml mléčného kefíru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1–2 lžíce medu, javorového nebo čekankového sirupu
- 1 lžíce kakaa
- lyofilizované třešně na ozdobení
- hoblinky čokolády
Postup
- Nechte přes noc kefír vykapat na cedníku s plátýnkem.
- Ráno smíchejte kefír s kakaem a oslaďte podle chuti.
- Ve druhé míse si vyšlehejte smetanu a opatrně ji vmíchejte stěrkou do kefírové směsi.
- Rozdělte do 2 skleniček a ozdobte sušenými třešněmi a čokoládovými hoblinkami.
Tip: Jak zajistit dostatek bílkovin?
Pro dospělého člověka nebude pribináček obsahovat dostatek bílkovin a nebude tak plnohodnotnou snídaní ani vydatnou svačinou. Proto přidejte 2–4 odměrky kolagenu nebo 1–2 odměrky proteinu. Dětem je do jídla nedávejte nebo upravte množství adekvátně jejich věku a potřebě bílkovin.
Autorka receptu:
Tereza Marečková