Probiotická čokoládovo-smetanová zmrzlina (jen ze 2 surovin)

Smíchat a zamrazit. Tak jednoduché domácí zmrzliny jsou. S kupovanými se nedá srovnat - neobsahuje žádná aditiva, emulgátory, dochucovadla, tuny cukru, zahušťovadla a vylepšovače struktury, nekvalitní rostlinné oleje nebo jiné nevhodné složky - tedy nic, co by poškozovalo mikrobiom, střeva a naše zdraví. A příchutě můžete vylepšovat na různé způsoby. Inspirujte se.

Potřebujete:

Postup:

  1. Čokoládu Ajalu (nebo Šufan) doporučujeme nejdříve rozpustit v hrnečku pomocí trošky vařící vody, abyste měli ve zmrzlině krásnou krémovou konzistenci.
  2. Poté přidejte rozpuštěnou Ajalu k domácí zakysané smetaně a dobře promíchejte.
  3. Množství domácí smetany a čokolády si upravte dle potřeby. Podle chuti doslaďte čekankovým sirupem, javorovým sirupem či medem.
  4. A je hotovo. Pokud ji nesníte hned (což se snadno řekne a hůře realizuje), dejte ji zamrazit.

Vylepšovat můžete například kořením, jako je vanilka, kousky nasekané čokolády, ořechy nebo ořechovými másly nebo třeba kokosem. Kdo nemůže čokoládu, doporučuji jako náhradu božský karob.

Složení produktů je čisté a 100 % bez škodlivých aditiv.

Složení produktů je čisté a 100 % bez škodlivých aditiv.

Produkty jsou funkční a zaměřené na celistvé zdraví.

Produkty jsou funkční a zaměřené na celistvé zdraví.

Jsme ohleduplní k naší planetě a podporujeme neziskové organizace.

Jsme ohleduplní k naší planetě a podporujeme neziskové organizace.