Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitaminy)
Ovoce, želatina, med. A zdravé bonbony jsou na světě. Fantazii se meze nekladou, vyzkoušejte různé druhy ovoce, přidejte preferované sladidlo a citron podle kyselosti ovoce. Pokud si je doplníte ještě o prášek z Aceroly s trochou vodního kefíru, probiotická verze plná vitaminu C je na světě. Nepotřebujetežádné speciální silikonové formy na gumové medvídky nebo žížalky.
Nasypte želatinu do ¼ hrnku studené přefiltrované vody a nechte ji nabobtnat.
Mražené ovoce nechte rozmrznout nebo zahřejte v menším kastrolu. Ovoce dejte do výkonného mixéru a rozmixujte do hladka. Pokud vám ve směsi vadí zrníčka, přeceďte.
Směs zahřejte pod bod varu, vypněte a vmíchejte nabobtnalou želatinu.
Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a vmíchejte med, citronovou šťávu a prášek z Aceroly. Dobře promíchejte.
Směs vylijte do silikonových formiček nebo menšího skleněného nebo keramického pekáče, který si vymažte kokosovým olejem.
Nechte přes noc ztuhnout v lednici. Z plátu z pekáče můžete formičkami vykrájet různé tvary.