Ovoce, želatina, med. A zdravé bonbony jsou na světě. Fantazii se meze nekladou, vyzkoušejte různé druhy ovoce, přidejte preferované sladidlo a citron podle kyselosti ovoce. Pokud si je doplníte ještě o prášek z Aceroly s trochou vodního kefíru, probiotická verze plná vitaminu C je na světě. Nepotřebujete žádné speciální silikonové formy na gumové medvídky nebo žížalky.

Potřebujete

  • ovoce dle chuti, my použili:
  • 200 g mraženého manga
  • a 100 g mražených lesních plodů
  • ¼ hrnku přefiltrované vody
  • 4 lžíce želatiny Great Lakes
  • 1–2 lžičky prášku Acerola nebo Berry Power Supermix 
  • ½ citronu
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu

Postup

  1. Nasypte želatinu do ¼ hrnku studené přefiltrované vody a nechte ji nabobtnat.
  2. Mražené ovoce nechte rozmrznout nebo zahřejte v menším kastrolu. Ovoce dejte do výkonného mixéru a rozmixujte do hladka. Pokud vám ve směsi vadí zrníčka, přeceďte.
  3. Směs zahřejte pod bod varu, vypněte a vmíchejte nabobtnalou želatinu.
  4. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a vmíchejte med, citronovou šťávu a prášek z Aceroly. Dobře promíchejte.
  5. Směs vylijte do silikonových formiček nebo menšího skleněného nebo keramického pekáče, který si vymažte kokosovým olejem.
  6. Nechte přes noc ztuhnout v lednici. Z plátu z pekáče můžete formičkami vykrájet různé tvary.

Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitamíny) wugi recept www.wugi.cz Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitamíny) wugi recept www.wugi.cz

Probiotická verze želatinových bonbonů

Potřebujete

Postup

  1. Želatinu nechte nabobtnat ve 4 lžících studené vody.
  2. Višně rozmrazte, rozmixujte do hladka, v kastrolu zahřejte a vmíchejte želatinu, aby se rozpustila.
  3. Po vychladnutí směsi přidejte med, acerolu a ¼ hrnku vodního kefíru.
  4. Naplňte si menší silikonové formičky nebo použijte jakýkoliv skleněný pekáč či formu, kterou si vymažte kokosovým olejem.
  5. Dejte na noc do lednice.
  6. Po ztuhnutí můžete nakrájet na čtverečky nebo vykrájet vykrajovátky.

Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitamíny) wugi recept www.wugi.cz

Tipy

  1. Pokud používáte čerstvé ovoce, dejte půl hrnku vody nebo vodního kefíru.
  2. Bonbony uchovávejte v lednici. I probiotická verze s kefírem vydrží týden.

Výhody želatiny Great lakes z volně se pasoucích zvířat

  • výživa pro klouby, vazy, kosti, vlasy, nehty a kůži
  • tlumí zvýšený apetit a dobře zasytí
  • skvělý zdroj bílkovin – obsahuje až 90% proteinů
  • zdroj přírodního kolagenu
  • dobře se rozpouští a na rozdíl od kolagenu tuhne

Autorka receptu:

Tereza Marečková

Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitamíny) wugi recept www.wugi.cz