Dýňový pudink s pumpkin spice

Pumpkin spice neboli dýňové koření se nejčastěji používá na ochucení podzimního cappuccina nebo latté. Avšak chuť koření často přebije chuť cukru. Vyrobte si domácí pumpkin spice, které můžete libovolně přidat do dýňového koláče, ranního cappuccina nebo tohoto dýňového pudinku.

Potřebujete

Pumpkin spice – dýňové koření

  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • špetka mletého nového koření
  • ½ lžičky mletého kardamonu
  • špetka muškátového ořechu

Datlový přeliv ala slaný karamel

Postup

  1. Smíchejte všechno koření na pumpkin spice.
  2. V misce smíchejte 100 ml mléka se želatinou a nechte 5–10 minut nabobtnat. 400 ml mléka zahřejte a rozmíchejte v něm cukr. Jakmile je mléko téměř vařící, vypněte, přidejte směs želatiny a míchejte dokud se nerozpustí. Nakonec vmíchejte dýňové pyré a 2 lžičky pumpkin spice. Pro hladší strukturu můžete ještě rozmixovat tyčovým mixérem.
  3. Mezitím si připravte datlový přeliv. Do výkonného mixéru dejte datle, mandlové máslo, vanilku, sůl a trochu vody. V případě potřeby zřeďte více.
  4. Do skleniček rozdělte dýňový pudink, poté dejte do každé sklenice 1 lžíci domácí kysané smetany a přelijte datlovým přelivem. Nechte vychladit v lednici, aby pudink více ztuhnul.

Autorka receptu

Tereza Marečková

Složení produktů je čisté a 100 % bez škodlivých aditiv.

Složení produktů je čisté a 100 % bez škodlivých aditiv.

Produkty jsou funkční a zaměřené na celistvé zdraví.

Produkty jsou funkční a zaměřené na celistvé zdraví.

Jsme ohleduplní k naší planetě a podporujeme neziskové organizace.

Jsme ohleduplní k naší planetě a podporujeme neziskové organizace.