Dýňový sirup a Pumpkin Spice Kefír

Taky milujete pozdimní vůně a chutě? Dnes tu pro vás mám recept na dýňový sirup, který můžete použít do WUGI domácího kefíru, probiotické kaše přes noc, na palačinky nebo do svého oblíbeného pumpkin spice laté. V lednici vydrží klidně tři týdny, ale myslím, že se po něm zapráší mnohem dřív. 

Ingredience

  • 1 menší dýně hokaido
  • 300 g třtinového cukru - můžete nahradit např. javorovým sirupem
  • 600 ml vody
  • 2 lžičky skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 6 hřebíčků
  • lžíci strouhaného zázvoru
  • špetku pepře
  • kůra z poloviny pomeranče (pečlivě odrhnutá a nastrouhaná na jemno)

Jak na to? 

Dýni dobře omyjte, vydlabejte a nakrájejte na kousky, loupat ji nemusíte. Všechny ingredience dejte do hrnce a vařte, dokud nebude dýně úplně měkká. Vytáhněte koření a pečlivě do hladka všechno rozmixujte. Pokud je pyré příliš husté, přidejte ještě trochu vody a povařte. Ještě horké plňte do sklenic, pokud máte sirupu opravdu hodně, sterilujte ho ještě zavařením. 

Hotový sirup krásně voní podzimem, můžete ho používat na slazení kávy (pumpkin spice latté), do domácích overnight kaší nebo do smoothies, hodí se namísto cukru do WUGI vodního kefíru nebo jako sladidlo pro klasické domácí kefíry

Jak na dýňový Pumpkin Spice Kefír? 

Domácí kefír, který chutná podzimem? Jednoduše udělejte mléčný (nebo třeba kokosový) kefír podle návodu a jakmile bude hotový, přidejte do 250 ml lžíci dýňového sirupu. Chuť si můžete užít hned nebo dejte ještě přes noc do lednice  Ráno bude váš podzimní probiotický nápoj připraven. 

Vhodné pro stravování:

bezlepkové, vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru)

Pumpkin spice kefír - WUGI