Fermentovaná jablečná přesnídávka pro děti: živá svačinka pro nejmenší

Fermentovaná jablečná přesnídávka pro děti: živá svačinka pro nejmenší

Nachystejte si

  • domácí vodní kefír
  • jablečná přesnídávka - na tu potřebujete oloupaná jablíčka a trochu kvalitního tuku (přepuštěné máslo či kokosový olej), libovolně skořici

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.
  2. Poté si nachystejte přesnídávku z jablek: oloupaná jablíčka nakrájejte na kostky, dejte do hrnce s trochou tuku (např. máslo, ghee, kokosový olej), můžete přidat skořici, podlejte trochou vody a poduste do změknutí. Poté rozmixujte.
  3. Hotové pyré nechte vychladnout ve skleničkách. Po vychladnutí do skleničky (cca 150 - 200 ml) přidejte 1 - 2 lžičku vodního kefíru a promíchejte. Nechte 24 - 36 h fermentovat při pokojové teplotě. Poté je přesnídávka připravena ke konzumaci. Hotové fermentované kaše uchovávejte v lednici (vydrží pár dní).

Inspirováno videem zde.