Fermentovaná jahodová tříšť

Jak se ochladit v horkém létě? Začínají vám docházet tipy? Vyzkoušejte tohle fermentované jahodové pitíčko. Ledová tříšť přímo nabitá vitamíny, minerály a probiotiky je dokonalým osvěžením, skvěle chutná a navíc prospívá vašemu zažívání. Dokonalé kombo.

Ingredience

  • 500 ml domácího vodního kefíru
  • 2 hrnky jahod (ideálně domácích, BIO, nestříkaných, či velmi důkladně omyjte)
  • 1 - 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • šťávu z půlky citrónu (nemusí být)
  • led

Jak na to?

  1. Jahody důkladně omyjte a rozmačkejte. Dejte do sklenice s patentním uzávěrem, zalijte hotovým domácím kefírem, přidejte javorový sirup nebo med, citrńovou šťávu a důkladně promíchejte. Sklenici uzavřete a nechte 24 - 48 hodin fermentovat při pokojové teplotě (čím déle, tím bude jahodovka kyselejší; v teple probíhá fermentace rychleji).
  2. Za 24 - 48 hodin je fermentovaná jahodovka hotová. Můžete ji klidně popíjet, ale my se vrhneme na tříšť.
  3. Hotovou fermentovanou jahodovku rozmixujte ve výkonném mixéru s kostky ledu na ledovou tříšť. Dle chuti můžete ještě dosladit přírodním sladidlem.

Vhodné pro tyto diety:

  • bezlepkové, bez laktózy, vegan, Paleo, Autoimunitní protokol (AIP)