Oslavte s námi nadcházející Světový den mikrobiomu. Ke každé objednávce nad 700,- dostanete dárek vodní nebo mléčné kefírové kultury na zkoušku dle vlastního výběru (zvolíte v košíku). Platí do 26.6.

Fermentovaná limonáda s třešněmi a jahodníkem

Je léto, čas pikniků, koupání a vůbec všech těch letních radovánek. A žízeň je veliká. Abyste dětem trochu zpestřili pitný režim, připravte jim kefírovou limonádu z třešní a jahodníku. Uvidíte, že jim bude moc chutnat a vy budete mít radost, že do nich dostanete něco zdravého a přirozeně fermentovaného.

Ingredience na 4 porce

Jak na to?

Připravte si domácí WUGI vodní kefír. Ideální je, když do něj při přípravě přidáte čerstvé, chemicky neošetřené a omyté třešne. Pokud je nemáte po ruce, přidejte třešně lyofilizované. Jakmile bude limonáda hotová, rozkrájejte 10 dkg třešní na poloviny, naplňte jimi sklenici, přidejte jahodníkové listy a zalijte vodním kefírem. Můžete přidat kostky ledu.

Náš tip

Jahodníku prospívá fermentace. Pokud ho chcete sušit, natrhejte ho na kousky nebo pečlivě promněte v rukách, zabalte do fólie a zarolujte do utěrky. Nechejte pět dní ležet zatížené knížkami a pak teprve začněte sušit.