Kefírové kultury do vody nebo rostlinného mléka. Probiotická limča pro zdravý mikrobiom. Skvělá i pro vegany.
Fermentovaná ovesná s vlašskými ořechy

Fermentovaná ovesná s vlašskými ořechy
Nachystejte si
- 3 - 4 lžíce vloček (cca 50 g)
- hrnek domácího vodního kefíru (úměrně k množství vloček, které kefír nasáknou)
- 1 mrkev
- hrst nesířených rozinek
- hrst vlašských ořechů
- med nebo javorový sirup na doslazení
- skořice nebo Sonnentor koření Bystrá hlavička
Postup přípravy
- Připravte si domácí vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.
- Jakmile je vodní kefír hotov, nachystejte si zbylé ingredience.
- Vločky zalijte vodním kefírem, přidejte ořechy a nechte přes noc fermentovat při pokojové teplotě (ve skleničce nebo keramické misce). V létě v horkách dejte kaši do lednice.
- Ráno přidejte nastrouhanou mrkev, rozinky, dle chuti doslaďte medem či sirupem a ochuťte kořením. Dobrou chuť :)