Fermentovaná ovesná s vlašskými ořechy

Fermentovaná ovesná s vlašskými ořechy

Nachystejte si

  • 3 - 4 lžíce vloček (cca 50 g)
  • hrnek domácího vodního kefíru (úměrně k množství vloček, které kefír nasáknou)
  • 1 mrkev
  • hrst nesířených rozinek
  • hrst vlašských ořechů
  • med nebo javorový sirup na doslazení
  • skořice nebo Sonnentor koření Bystrá hlavička

Postup přípravy

  1. Připravte si domácí vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur
  2. Jakmile je vodní kefír hotov, nachystejte si zbylé ingredience.
  3. Vločky zalijte vodním kefírem, přidejte ořechy a nechte přes noc fermentovat při pokojové teplotě (ve skleničce nebo keramické misce). V létě v horkách dejte kaši do lednice.
  4. Ráno přidejte nastrouhanou mrkev, rozinky, dle chuti doslaďte medem či sirupem a ochuťte kořením. Dobrou chuť :)