Fermentovaný ledový ovocný čaj

Naše oblíbená letní záležitost, když si chcete dát něco víc, než jen vodu s mátou a citrónem. Originální probio ledový čaj.
Potřebujete
- 1l WUGI domácího vodního kefíru
- oblíbenou směs ovocného čaje - např. sušený ibišek, šípky, jablko, malina (my používáme Ovocný sen od Sonnentor)
- alternativa kořeněné čaje TOMCHAi
- dle chuti cukr
- lístky bylin na ozdobu (máta, meduňka,...)
- led
Jak na to?
- Připravte si domácí vodní kefír dle návodu.
- Do hotového kefíru v uzaviratelné skenici přidejte směs ovocného čaje a dle chuti cukr (cca lžičku až lžíci, pokud vám kefír zůstal spíše sladký nebo si na sladkou chuť nepotrpíte, cukr nepřidávejte).
- Sklenici uzavřete a nechte cca 24 hodin fermentovat při pokojové teplotě, občas promíchejte a sklenici otevřete, aby unikl vzduch.
- Za cca 24 hodin je fermentovaný čaj hotový, čajovou směs sceďte, přidejte lístky bylin a led a nalévejte.