Ibiškový vodní kefír

Vodní kefír má jemnou nasládlou chuť. S kyselým ibiškem tvoří dokonalou dvojku.

Nachystejte si

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.
  2. K hotovému vodnímu kefíru vhoďte sušený ibišek a nechte fermentovat několik dalších hodin (cca 3 - 20) při pokojové teplotě v uzavřené nádobě. (Čím déle fermentaci necháte probíhat, tím méně cukru v nápoji bude.)
  3. Hotovou ibiškovou kefírovku nalijte do sklenic a vychutnejte si ozdravnou chvilku :)

Oslavujeme zdraví

Domácí vodní kefír = fermentovaný bezlaktózový nápoj vznikající činností kefírových kultur. Má lehkou sladce-kyselou chuť, obsahuje přátelské mikroorganismy, enzymy, zdraví prospěšné kyseliny a řadu minerálních látek. Na rozdíl od kombuchy neobsahuje kofein (tein) z čaje, obsahuje více bakterií než kvasinek a méně alkoholu (také méně alkoholu jak kefír připravený z tibi).

Květy ibišku (Hibiscus sabdariffa) jsou zásobárnou vitamínu C a řady minerálů. Přisuzují se mu účinky, jako je snižování krevního tlaku, zlepšení hladin cholesterolu, prevence infekcí močových cest, léčba žaludečních křečí a podpora obranyschopnosti (zdroj). Vychutnejte si jej jako teplý čaj nebo ibiškový vodní kefír.