Jablečný kefírový mošt

Fermentovaná jablečná šťáva s vodním kefírem aneb jablečný mošt jak jej neznáte! Vychutnejte si poctivý jablečný mošt plný přátelských bakterií pro naše střevo, vitamínů skupiny B a C, zdravých organických kyselin a řady minerálů. Ideální nápoj pro vaši imunitu na chladné podzimní dny.

Nachystejte si

  • 250 ml vodního kefíru
  • 250 ml 100% jablečné šťávy
  • hrst BIO rozinek
  • libovolně tyčinku skořice
  • plátky čerstvého jablka na ozdobu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. K hotovému vodnímu kefíru přilijte jablečnou šťávu, přidejte rozinky a skořici.

3. Uzavřete láhev a nechte stát 12 – 24h při pokojové teplotě. Po 12 - 24 h kefír promíchejte a ochutnejte. Pokud by byl na vás ještě příliš sladký, můžete nechat fementaci dalších pár hodin doběhnout - v teple fermentace probíhá rychleji a rychleji tak klesá sladkost kefíru :)

4. Rozinky z hotového moštu můžete odstranit nebo vypít. Před podáváním dozdobte plátky čerstvého jablka. Dobrou chuť!