Skvělá svěží chuť téhle limonády je ještě podpořená vědomím, že to je pití bez konzervantů, sladidel, barviv, aromat a pouze s minimem zbytkového cukru. Jestli hledáte alternativu ke sladkým šťávám, sodovkám, slazeným čajům a podobně, vyzkoušejte vodní kefír. Probiotický vodní kefír napomáhá dobrému trávení a díky jablíčku a limetce bude krásně ovocný, a to přirozeně bez chemie. Prostě mňamka.

Ingredience

  • 500 ml domácího vodního kefíru
  • čtvrt jablka nakrájeného na kostičky či tenké plátky
  • šťávu z jedné limetky
  • lžíce javorového sirupu

Jak na to

Smíchejte ve sklenici, uzavřete a nechte směs několik hodin stát (dofermentovat). 

Podrobný postup pro zvídavé

  1. Do uzavíratelné sklenice vlijte hotový vodní kefír, přidejte jablko, limetkovou šťávu a javorový sirup a sklenici uzavřete. Sklenici plňte max. ze ⅔, kefír by pak měl začít hezky perlit.

  2. Sklenici nechte stát při pokojové teplotě několik hodin 12 - 20 h, proběhne tzv. sekundární fermentace. Kousky jablek můžete scedit, či nechat a vypít. Dobrou chuť!

Trávení friendly/vhodné pro tyto diety:

bezlepkové, bez laktózy, vegan, Paleo, Autoimunitní protokol (AIP)

Wugi výzva

Jarní Wugi výzva je tu proto, aby vám pomohla nastartovat zažívání. Každý den přibude nový recept s vodním nebo mléčným kefírem, který je skvělý pro činnost našich střev. Užijte si nové chutě v jídelníčku, zapojte se do soutěží, motivujte ostatní a vyhrajte balíčky od WUGI. 

Chci se zapojit