Jahodová kefírová zmrzlina
![Jahodová kefírová zmrzlina](https://wugi.s10.cdn-upgates.com/_cache/c/a/ca4af13de8ca32f0d48fe422fdbfabad-jahodova-zmrzlina-z-kefiru-wugi.jpg)
Jahodová kefírová zmrzlina
Rychle, zdravě a bez zmrzinovače. Lahodná jahodová, probiotická zmrzlina. Ideální recept do mrazáku, když vám mléčný kefír přebývá!
Nachystejte si
- 200 ml mléčného kefíru
- malá miska jahod (více jahod dá konzistenci bližší jahodové dřeni)
- 2 zralejší banány
- dle libosti med, javorový, datlový či čekankový sirup na doslazení
- pro hustší konzistenci a smetanovější chuť lze přidat také zakysanou smetanu (zde je recept na domácí zakysanou)
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
2. Hotový mléčný kefír a zbylé ingredience vložte do mixéru a umixujte do hladké konzistence.
3. Vložte do vhodné nádoby nebo forem na nanuky a zamrazte.