Jahodová kefírová zmrzlina

Rychle, zdravě a bez zmrzinovače. Lahodná jahodová, probiotická zmrzlina. Ideální recept do mrazáku, když vám mléčný kefír přebývá!

Nachystejte si

  • 200 ml mléčného kefíru
  • malá miska jahod (více jahod dá konzistenci bližší jahodové dřeni)
  • 2 zralejší banány
  • dle libosti med, javorový, datlový či čekankový sirup na doslazení
  • pro hustší konzistenci a smetanovější chuť lze přidat také zakysanou smetanu (zde je recept na domácí zakysanou)

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.

2. Hotový mléčný kefír a zbylé ingredience vložte do mixéru a umixujte do hladké konzistence.

3. Vložte do vhodné nádoby nebo forem na nanuky a zamrazte.