Jahodová kefírová zmrzlina
Jahodová kefírová zmrzlina
Rychle, zdravě a bez zmrzinovače. Lahodná jahodová, probiotická zmrzlina. Ideální recept do mrazáku, když vám mléčný kefír přebývá!
Nachystejte si
- 200 ml mléčného kefíru
- malá miska jahod (více jahod dá konzistenci bližší jahodové dřeni)
- 2 zralejší banány
- dle libosti med, javorový, datlový či čekankový sirup na doslazení
- pro hustší konzistenci a smetanovější chuť lze přidat také zakysanou smetanu (zde je recept na domácí zakysanou)
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
2. Hotový mléčný kefír a zbylé ingredience vložte do mixéru a umixujte do hladké konzistence.
3. Vložte do vhodné nádoby nebo forem na nanuky a zamrazte.