Jahodová limonáda

Tuhle domácí limonádu tvoří jen dvě ingredience, a přesto je neobyčejná: fermentovaná, živá a probiotická. Stačí společně rozmixovat jahody a vodní kefír. V jednoduchosti je krása, ale protože by tím recept skončil, níže máte pár tipů, jak můžete experimentovat dál.

Ingredience na 2 porce

  • 200 ml WUGI domácí vodní kefír
  • velká miska jahod (o objem cca 500 - 750 ml)
  • lístky nebo květy na ozdobu (máta, meduňka, sedmikrásky,..)

Jak na to?

Připravte si domácí WUGI vodní kefír dle návodu. Hotový kefír rozmixujte s jahodami. Poměr jahod a kefíru si můžete upravit dle toho, jak hustou chcete limonádu.

Tipy, aby jahodovka nezůstala nudná:

  • rozmixujte s ledem na hustou jahodovou tříšť
  • přidejte pár kapek vanilky nebo špetku vanilkového prášku
  • rozmixujte společně s lístky máty nebo bazalky
  • přidejte citrónovou štávu
  • použijte do limonády ochucený kefír - třeba bezový kefír, který vznikl fermentací bezového sirupu

A pokud už nejsou čerstvé jahody aktuální, doporučujeme jahody sušené mrazem od českých a slovenských pěstitelů.

Jahodová limonáda s vodním kefírem WUGI