Jahodová limonáda
Tuhle domácí limonádu tvoří jen dvě ingredience, a přesto je neobyčejná: fermentovaná, živá a probiotická. Stačí společně rozmixovat jahody a vodní kefír. V jednoduchosti je krása, ale protože by tím recept skončil, níže máte pár tipů, jak můžete experimentovat dál.
Ingredience na 2 porce
- 200 ml WUGI domácí vodní kefír
- velká miska jahod (o objem cca 500 - 750 ml)
- lístky nebo květy na ozdobu (máta, meduňka, sedmikrásky,..)
Jak na to?
Připravte si domácí WUGI vodní kefír dle návodu. Hotový kefír rozmixujte s jahodami. Poměr jahod a kefíru si můžete upravit dle toho, jak hustou chcete limonádu.
Tipy, aby jahodovka nezůstala nudná:
- rozmixujte s ledem na hustou jahodovou tříšť
- přidejte pár kapek vanilky nebo špetku vanilkového prášku
- rozmixujte společně s lístky máty nebo bazalky
- přidejte citrónovou štávu
- použijte do limonády ochucený kefír - třeba bezový kefír, který vznikl fermentací bezového sirupu
A pokud už nejsou čerstvé jahody aktuální, doporučujeme jahody sušené mrazem.