Upozornění: v týdnu od 14.-18.7. z důvodu dovolené neodesíláme objednávky. Děkujeme za pochopení.
Přejeme vám krásné léto!

Jahodové lassi

Umíte si představit něco lepšího než ledově vychlazený kefír s čerstvými jahodami? My rozhodně ne! Proto jsme pro vás připravili českou variaci na legendární indické lassi – tentokrát v hlavní roli s jahodami, které milujeme všichni. Spojení kefíru, vody a kostek ledu vás během vteřiny ochladí a osvěží i v tom největším parnu. O svěžest se postará máta, která dodá nápoji ten správný letní šmrnc a sůl navíc doplní minerály, které v horku potřebujete.

Potřebujete

  • 300 ml mléčného kefíru (můžete vyzkoušet i rostlinnou verzi s kokosovým kefírem)
  • 300 ml vody nebo mléka
  • 2 hrsti ledu
  • 200 g jahod (nemáte čerstvé jahody, ale máte na ně chuť? Vsaďte na tyto české lyofilizované jahody.)
  • špetka vanilky
  • 2 velké hrsti máty
  • velká špetka soli
  • špetku kardamonu
  • můžete přidat pár vstřiků růžové vody do každé sklenice

Tip:

Nezvládáte v horku moc jíst? Pozor, aby vám nechyběly důležité živiny, zejména bílkoviny. Do lassi můžete přidat také kolagen nebo kvalitní protein a zvýšit výživnost.

Postup

  1. Jahody očistěte a dejte do mixovací nádoby, přidejte kefír, mléko nebo vodu, mátu, kardamom, vanilku, sůl a rozmixujte. Můžete rozmixovat i s ledem nebo nechat na podávání.
  2. Lassi rozdělte do sklenic s ledem a ozdobte jahodami. Dobrou chuť.

Jahodové probiotické lassi. www.wugi.cz zdravé recepty

Mangové lassi – exotická kombinace

Potřebujete

  • 300 ml mléčného kefíru
  • 300 ml vody nebo mléka
  • 2 hrsti ledu
  • 1 mango
  • 2 velké hrsti máty nebo meduňky
  • velká špetka soli
  • špetka kardamomu

Postup

  1. Mango oloupejte, nakrájejte a dejte do mixovací nádoby, přidejte kefír, mléko nebo vodu, mátu, kardamom, sůl a rozmixujte. 
  2. Nachystejte si sklenice s ledem a nalijte do nich lassi. Ozdobte plátkem manga. Dobrou chuť.

Autorka receptu

Tereza Marečková