Jahodové tiramisu do skleničky

Vyzkoušejte naše zdravé tiramisu do skleničky – rychlý a originální dezert, který si zamilujete! Jahodové tiramisu můžete udělat s mascarpone nebo s tvarohem podle své chuti a užijete si tak krémovou konzistenci bez starostí, protože v tomto receptu nemusí být krém dokonale tuhý. Domácí piškoty zvládnete za pár minut a doporučujeme rovnou dvojnásobnou dávku – mizí totiž rychlostí blesku! Dezert můžete připravit s kávou pro dospělé, nebo bez ní pro děti. Ideální volba pro zdravé mlsání i slavnostní příležitosti.
Potřebujete
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g plnotučného tvarohu nebo mascarpone
- 250 ml mléčného kefíru
- 200 g jahod
- 1–3 lžíce medu nebo přírodního cukru
- 100 ml výběrové kávy
- 1 lžíce přírodního kakaového prášku
Domácí piškoty
- 4 vejce
- 100 g ovesné/pohankové/bezlepkové směsi
- 2 lžíce přírodního nerafinovaného cukru/xylitolu/kokosového cukru
- špetka soli
- špetka vanilky
- 1 čajová lžička kypřícího prášku
Postup
- Dejte si na plátýnko vykapat kefír na několik hodin.
- Upečte si piškoty. Troubu předehřejte na 180°C. Vyšlehejte vajíčka s cukrem a solí do pěny. Mouku smíchejte s kypřícím práškem a vanilkou. Do vaječné směsi opatrně vmíchejte stěrkou mouku po částech.
- Směsí naplňte cukrářský sáček a tvořte piškoty nebo použijte lžíci. Tloušťka piškotů by měla být cca 1 cm. Vyjde na 1–2 plechy. Pečte asi 10 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Uvařte kávu, ať vychladne. Vykapaný kefír rozmíchejte s mascarpone a ve druhé misce si vyšlehejte smetanu. Opatrně stěrkou vmíchejte smetanu do směsi.
- Jahody umyjte a nakrájejte na drobné kostičky. Nachystejte si vhodné misky nebo skleničky. Na dno vyskládejte namočené piškoty, navrtsvěte krém a posypte jahodami. Pokračujte s namočenými piškoty a skončete s krémem.
- Každou skleničku posypte kakaem.
Autorka receptu
Tereza Marečková