Upozornění: v týdnu od 14.-18.7. z důvodu dovolené neodesíláme objednávky. Děkujeme za pochopení.
Přejeme vám krásné léto!

Jahodové tiramisu do skleničky

Vyzkoušejte naše zdravé tiramisu do skleničky – rychlý a originální dezert, který si zamilujete! Jahodové tiramisu můžete udělat s mascarpone nebo s tvarohem podle své chuti a užijete si tak krémovou konzistenci bez starostí, protože v tomto receptu nemusí být krém dokonale tuhý. Domácí piškoty zvládnete za pár minut a doporučujeme rovnou dvojnásobnou dávku – mizí totiž rychlostí blesku! Dezert můžete připravit s kávou pro dospělé, nebo bez ní pro děti. Ideální volba pro zdravé mlsání i slavnostní příležitosti.

Jahodové tiramisu z domácího probiotického kefíru. WUGI zdravé recepty.

Potřebujete

Domácí piškoty

  • 4 vejce
  • 100 g ovesné/pohankové/bezlepkové směsi
  • 2 lžíce přírodního nerafinovaného cukru/xylitolu/kokosového cukru
  • špetka soli
  • špetka vanilky
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku

Jahodové tiramisu s domácími celozrnnými piškoty. WUGI zdravé recepty.

Postup

  1. Dejte si na plátýnko vykapat kefír na několik hodin. 
  2. Upečte si piškoty. Troubu předehřejte na 180°C. Vyšlehejte vajíčka s cukrem a solí do pěny. Mouku smíchejte s kypřícím práškem a vanilkou. Do vaječné směsi opatrně vmíchejte stěrkou mouku po částech. 
  3. Směsí naplňte cukrářský sáček a tvořte piškoty nebo použijte lžíci. Tloušťka piškotů by měla být cca 1 cm. Vyjde na 1–2 plechy. Pečte asi 10 minut, dokud nejsou zlatavé.
  4. Uvařte kávu, ať vychladne. Vykapaný kefír rozmíchejte s mascarpone a ve druhé misce si vyšlehejte smetanu. Opatrně stěrkou vmíchejte smetanu do směsi.
  5. Jahody umyjte a nakrájejte na drobné kostičky. Nachystejte si vhodné misky nebo skleničky. Na dno vyskládejte namočené piškoty, navrtsvěte krém a posypte jahodami. Pokračujte s namočenými piškoty a skončete s krémem.
  6. Každou skleničku posypte kakaem.

Jahodové tiramisu. WUGI zdravé recepty.

Zdravé jahodové tiramisu. www.wugi.cz recepty

Autorka receptu

Tereza Marečková