Jahodovo kopřivové jarní smoothie

Jahodovo kopřivové jarní smoothie

Kopřivy. Pro někoho plevel, pro jiné zase bylina neuvěřitelné síly. Teď na jaře je nejlepší čas pro přidání kopřivy do jídelníčku. Je zdrojem důležitého antioxidačního zeleného barviva chlorofylu, který podporuje hojení ran, detoxikaci a regeneraci buněk, zlepšuje krvetvorbu a alkanizuje tělo. Kopřivy pomáhají při nemocech kloubů, krvácení z dásní, chudokrevnosti (anémii), cukrovkce i akné. Takové jarní protistárnoucí smoothie.

Ingredience

  • 200 ml vodního kefíru nebo kokosového kefíru připraveného z kokosové vody
  • 1/2 hrnku českých lyofilizovaných jahod nebo hrnek čerstvých
  • 2 čajové lžičky prášku sušené kopřivy
  • pro hustší konzistenci přidejte ½ avokáda
  • dle chuti lze přidat předem namočená slunečnicová nebo sezamová semínka*

Jak na to

Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do jemné konzistence.

Trávení friendly/vhodné pro tyto diety: bezlepkové, bez laktózy, vegan, Paleo, *Autoimunitní protokol (AIP) (bez semínek)

Kopřiva působí pozitivně u:

  • alergie, senná rýma
  • artritida, dna
  • vypadávání vlasů
  • působí podpůrně u celiakie, obecně příznivý vliv na zažívání
  • kožní problémy
  • chudokrevnost
  • povzbuzení metabolismu (očista jater a žlučníku)
  • podporuje ženský hormonální systém, podporuje tvorbu mateřského mléka
  • močové cesty (je močopudná, rozpouští ledvinové kameny)

Wugi výzva

Jarní Wugi výzva je tu proto, aby vám pomohla nastartovat zažívání. Každý den přibude nový recept s vodním nebo mléčným kefírem, který je skvělý pro činnost našich střev. Užijte si nové chutě v jídelníčku, zapojte se do soutěží, motivujte ostatní a vyhrajte balíčky od WUGI. 

Chci se zapojit