Jahodový vodní kefír
Vodní kefír s voňavými jahodami... to je důvod, proč už si nikdy nekoupíte chemickou sodovku. Skvěle také nahradí obarvovaná a doslazovaná pitíčka pro děti.
Nachystejte si
- 500 ml vodního kefíru
- malá hrst lyofilizovaných jahod (můžete zvolit i jakékoli jiné lyofilizované ovoce)
- lístky máty na ozdobu
Postup přípravy
- Připravte si vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur dle návodu, kde jako sušené ovoce použijte pár kousků (malou hrst) lyofilizovaných jahod.
- Nalijte do sklenic, vhoďte pár lístků máty a vychutnejte si ozdravnou chvilku :)
Kefír patří k oslavám
Jahodový vodní kefír = fermentovaný bezlaktózový nápoj vznikající činností kefírových kultur. Lehce nasládlý, příjemně kyselkavý, mírně perlivý a hlavně - poctivá a nechemická chuť jahod. Zapomeňte na sodovky a limonády z obchodu. Vodní kefír obsahuje přátelské mikroorganismy, enzymy, zdraví prospěšné organické kyseliny a řadu minerálních látek. Jahody si díky lyofilizaci zachovaly svou dávku vitamínu C, draslíku, zinku, hořčíku i vápníku. A máta patří k pomocníkům trávení.