Vodní kefír s voňavými jahodami... to je důvod, proč už si nikdy nekoupíte chemickou sodovku. Skvěle také nahradí obarvovaná a doslazovaná pitíčka pro děti.

Nachystejte si

Postup přípravy

  1. Připravte si vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur dle návodu, kde jako sušené ovoce použijte pár kousků (malou hrst) lyofilizovaných jahod. 
  2. Nalijte do sklenic, vhoďte pár lístků máty a vychutnejte si ozdravnou chvilku :)

Kefír patří k oslavám

Jahodový vodní kefír = fermentovaný bezlaktózový nápoj vznikající činností kefírových kultur. Lehce nasládlý, příjemně kyselkavý, mírně perlivý a hlavně - poctivá a nechemická chuť jahod. Zapomeňte na sodovky a limonády z obchodu. Vodní kefír obsahuje přátelské mikroorganismy, enzymy, zdraví prospěšné organické kyseliny a řadu minerálních látek. Jahody si díky lyofilizaci zachovaly svou dávku vitamínu C, draslíku, zinku, hořčíku i vápníku. A máta patří k pomocníkům trávení.