Jarní limonáda plná planých rostlin

Chcete tip na bio SUPERpotraviny, za které neutratíte ani korunu? Rostou téměř všude a potřeba bude pouze oprášit znalosti z přírodopisu nebo stáhnout aplikaci na rozpoznávání rostlin. Plané rostliny zažívají boom, važme si toho, že je v České republice můžeme volně trhat a ozvláštnit si tak náš jídelníček. Vyzkoušejte osvěžující limonádu plnou probiotik nebo je přidejte sem tam do polévky, bramborové kaše nebo jen tak na chleba.

Potřebujete

Postup

  1. Vyrobte si domácí vodní kefír. Odložte si 200 ml na opakovanou přípravu a zbytek kefíru dejte do sklenice se širokým hrdlem.
  2. Přidejte šťávu z citronu, plané rostliny a případně lžíci cukru. Limonádu budete mít sladší.
  3. Nechte 12 hodin fermentovat na lince a před podáváním můžete vychladit v lednici.

Jarní plevelová limonáda plná probiotik - wugi kefír

Autorka receptu:

Tereza Marečková

Doporučené produkty1