Jarní limonáda plná planých rostlin
Chcete tip na bio SUPERpotraviny, za které neutratíte ani korunu? Rostou téměř všude a potřeba bude pouze oprášit znalosti z přírodopisu nebo stáhnout aplikaci na rozpoznávání rostlin. Plané rostliny zažívají boom, važme si toho, že je v České republice můžeme volně trhat a ozvláštnit si tak náš jídelníček. Vyzkoušejte osvěžující limonádu plnou probiotik nebo je přidejte sem tam do polévky, bramborové kaše nebo jen tak na chleba.
Potřebujete
- 800 ml vodního kefíru
- pampeliška lékařská, bršlice kozí noha, ptačinec prostřední, řebříček sličný
- meduňka či máta
- šťáva z poloviny citronu
- případně lžíce cukru
Postup
- Vyrobte si domácí vodní kefír. Odložte si 200 ml na opakovanou přípravu a zbytek kefíru dejte do sklenice se širokým hrdlem.
- Přidejte šťávu z citronu, plané rostliny a případně lžíci cukru. Limonádu budete mít sladší.
- Nechte 12 hodin fermentovat na lince a před podáváním můžete vychladit v lednici.
Autorka receptu:
Tereza Marečková