Chcete tip na bio SUPERpotraviny, za které neutratíte ani korunu? Rostou téměř všude a potřeba bude pouze oprášit znalosti z přírodopisu nebo stáhnout aplikaci na rozpoznávání rostlin. Plané rostliny zažívají boom, važme si toho, že je v České republice můžeme volně trhat a ozvláštnit si tak náš jídelníček. Vyzkoušejte osvěžující limonádu plnou probiotik nebo je přidejte sem tam do polévky, bramborové kaše nebo jen tak na chleba.

Potřebujete

  • 800 ml vodního kefíru 
  • pampeliška lékařská, bršlice kozí noha, ptačinec prostřední, řebříček sličný
  • meduňka či máta
  • šťáva z poloviny citronu
  • případně lžíce cukru

Postup

  1. Vyrobte si domácí vodní kefír. Odložte si 200 ml na opakovanou přípravu a zbytek kefíru dejte do sklenice se širokým hrdlem.
  2. Přidejte šťávu z citronu, plané rostliny a případně lžíci cukru. Limonádu budete mít sladší.
  3. Nechte 12 hodin fermentovat na lince a před podáváním můžete vychladit v lednici.

Jarní plevelová limonáda plná probiotik - wugi kefír

Autorka receptu:

Tereza Marečková