#OvernightOats

Taky máte dny, kdy si ráno potřebujete nejdřív vypít svou kávu a až pak se můžete s někým bavit? To je v pořádku. Ale pro jistotu si nachystejte ještě tuto kaši.

Můžete ji jíst hned nebo chvilku po změknutí vloček, ale nejlepší je nechat ji fermentovat přes noc, kdy se probiotické bakterie z kefíru pustí do tzv. antiživin v kaši a učiní ji snáze stravitelnou. Navíc jsou pro nás z fermentovaných potravin mikroživiny, jako vitamíny a minerály, více dostupné. Připravte si ji proto večer - ráno ušetříte čas a vytěžíte z ní maximum dobrého. Je probiotická, prebiotická a hlavně - moc dobrá. 

Dobrou chuť!

Potřebujete

  • 2 vrchovaté lžíce másla Espresso
  • 2 – 3 lžíce vloček (libovolně - ovesné, bezlepkové, pohankové atd.)
  • 2 lžičky chia semínek
  • 1 zralý banán*
  • cca 200 ml domácího mléčného nebo veganského kefíru
    • nebo místo kefíru použijte kombinaci svého oblíbeného (rostlinného) jogurtu a přidejte cca panáka (vodního/mléčného/kokosového) kefíru dle hustoty kaše (pro dodání většího spektra probiotik)
  • libovolně 1 lžíce medu, javorového sirupu nebo sladěnky na doslazení
  • navíc používám také vanilku nebo skořici

    Jak na to

    Všechny suroviny kromě banánu smíchejte ve skleničce nebo misce, uzavřete a nechte přes noc na kuchyňské lince. Ráno přimíchejte rozmačkaný banán. Pokud byste banán přimíchali už večer, doporučuji dát přes noc do ledničky.

    *Místo banánu chutná také skvěle s nastrouhaným jablíčkem.

    WUGI probiotický kefír - kaše přes noc