Myslíte si, že káva s vodním kefírem nejdou dohromady? My jsme za vás tuto kombinaci odzkoušeli a jsme nadšení. Pokud si ujíždíte na espressu na ledu nebo na cold brew, je velmi vysoká šance, že vás tato netradiční kombinace osloví. Nám připomíná hezky vychlazený cold brew s tonikem. Bez dochucovadel, tuny cukrů, plnou probiotik a prospěšných enzymů.

Potřebujete

  • 500 ml vodního kefíru
  • 12 g výběrové středně hrubě mleté kávy (100 % arabica, my jsme použili Keňu)

Postup

  1. Nejprve si nachystejte základní várku vodního kefíru. Nechte odpočívat 48 hodin v pokojové teplotě.
  2. 200 ml kefíru si nechte na novou várku. Zbytek vodního kefíru nalijte do sklenice a přidejte mletou kávu.
  3. Nechte přes noc stát na lince, poté slijte a vychlaďte.
  4. Dobrou chuť.

Obměna: Vodní kefír s kávovými slupkami (cascarou)

Potřebujete

  • 500 ml vodního kefíru
  • 4 lžičky kávových slupek – cascary
  • Šťáva z poloviny pomeranče

Postup

  1. Postup je stejný jako s mletou kávou. Smíchejte, nechte přes noc na lince a ráno slijte. Je to velmi osvěžující nápoj s nádechem kofeinu.

Autorka receptu:

Tereza Marečková

Nevšední cold brew - probiotické - kávový vodní kefír - www.wugi.cz