Kávový vodní kefír
Myslíte si, že káva s vodním kefírem nejdou dohromady? My jsme za vás tuto kombinaci odzkoušeli a jsme nadšení. Pokud si ujíždíte na espressu na ledu nebo na cold brew, je velmi vysoká šance, že vás tato netradiční kombinace osloví. Nám připomíná hezky vychlazený cold brew s tonikem. Bez dochucovadel, tuny cukrů, plnou probiotik a prospěšných enzymů.
Potřebujete
- 500 ml vodního kefíru
- 12 g výběrové středně hrubě mleté kávy (100 % arabica, my jsme použili Keňu)
Postup
- Nejprve si nachystejte základní várku vodního kefíru. Nechte odpočívat 48 hodin v pokojové teplotě.
- 200 ml kefíru si nechte na novou várku. Zbytek vodního kefíru nalijte do sklenice a přidejte mletou kávu.
- Nechte přes noc stát na lince, poté slijte a vychlaďte.
- Dobrou chuť.
Obměna: Vodní kefír s kávovými slupkami (cascarou)
Potřebujete
- 500 ml vodního kefíru
- 4 lžičky kávových slupek – cascary
- Šťáva z poloviny pomeranče
Postup
- Postup je stejný jako s mletou kávou. Smíchejte, nechte přes noc na lince a ráno slijte. Je to velmi osvěžující nápoj s nádechem kofeinu.
Autorka receptu:
Tereza Marečková