Kefírová bezlepková buchta slazená banány

Bezlepková buchta slazená banány s kousky čokolády a ořechů. To je přesně ideální snídaně nebo moučník k odpolední kávě. Tahle jednoduchá buchta vás překvapí svojí vláčností. Vyzkoušejte kombinace různých alternativních mouk a dejte nám vědět, jak se vám povedla. Dobrou chuť.
Potřebujete
- 250 g různé druhy bezlepkových mouk (100 g pohankové či čirokové, příp. lze i odtučněné mandlové, 80 g čirokové, 60 g kokosové mouky)
- 2 vejce
- 120 g ghí, sádla nebo kokosového oleje
- 80 g mléčného kefíru
- 5 přezrálých banánů
- 1 lžička skořice
- 1 lžička sody
- ½ lžičky soli
- špetka vanilky
- 50 g čokolády na kousky
- 50 g vlašských ořechů na kousky
- podle potřeby strouhaný kokos (při použití jiných druh mouk)
Postup
- Troubu si předehřejte na 160 °C.
- V jedné míse smíchejte mouky, skořici, sůl, vanilku a sodu.
- Ve druhé míse smíchejte vejce, kefír, ghí (sádlo či kokosový olej), rozmačkané banány a nasekané ořechy a čokoládu.
- Mouky přisypte k tekuté směsi a podle potřeby přidejte strouhaný kokos. Těsto je spíš hustější. Dejte do vymazané koláčové formy a pečte asi 35 minut (každá trouba peče trochu jinak, kontrolujte špejlí).
Autorka receptu:
Tereza Marečková