Kefírová kaše s kokosem, banánem a mandlemi

Kefírová kaše s kokosem, banánem a mandlemi

Nachystejte si

  • 200 ml mléčného kefíru
  • 3 - 4 polévkové lžíce ovesných vloček
  • 1 rozmačkaný banán
  • hrst mandlí
  • 1 polévkové lžíce strouhaného kokosu
  • 1 polévková lžíce medu nebo javorového sirupu na doslazení
  • kolečka banánu, mandle a kokos na ozdobu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.

2. V uzaviratelné sklenici nebo v misce smíchejte hotový mléčný kefír s vločkami, banánem, mandlemi a kokosem. Oslaďte dle chuti medem či sirupem a dobře promíchejte. Kaši můžete jíst hned, ale nejlepší je ji nechat přes noc při pokojové teplotě (v létě ve velkých horkách dejte do lednice). Po fermentaci přes noc bude kaše mnohem lépe stravitelnější a ji navíc takto připravou do sklenice můžete čapnout třeba s sebou do školy či do práce :)

3. Před podáváním ozdobte banánem, mandlemi a kokosem. Dobrou chuť!