Kefírová kaše s kokosem, banánem a mandlemi
Trochu exotiky hned po ránu, vyzkoušíte? Chutná jako rafaello, je probiotická a zdravá. Dobrou chuť!
Nachystejte si
- 200 ml mléčného kefíru
- 3 - 4 polévkové lžíce ovesných vloček
- 1 rozmačkaný banán
- 2 lžíce ořechového másla kokos-mandle
- lze použít také jiné ořechové máslo
- 1 polévkové lžíce strouhaného kokosu
- 1 polévková lžíce medu nebo javorového sirupu na doslazení
- na ozdobu: kolečka banánu, mandle a kokos
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
2. Pokud budete připravovat kaši přes noc, smíchejte v misce hotový mléčný kefír a pohankové vločky, misku zakryjte a nechte do rána stát na kuchyňské lince (fermentovat při pokojové teplotě). Ráno přidejte zbylé ingredience. Po fermentaci přes noc bude kaše mnohem lépe stravitelnější. Pokud si potřebujete vzít kaši s sebou do školy či do práce, připravte si ji do uzavíratelné sklenice a ráno ji jen čapněte a utíkejte :)
3. Kaši si můžete také připravit ihned před konzumací, jen vločky přelejte vařící vodou a nechte 2 minutky odstát a poté smíchejte s ostatními ingrediencemi.