Kefírová rychlovka do skleničky
Ingredience navrstvěte do skleniček, dejte pár hodin k ,,ledu” a je hotovo. Tak jednoduchý je tento recept na kefírový dezert do skleničky. Je nepečený, takže nepřijde o jedinou hodnou bakterii. Potěšíte svá střeva a každý, kdo ochutná, bude prahnout po receptu. A pokud máte trochu času navíc, upečte si domácí špaldové piškoty.
Potřebujete
- 500 ml mléčného kefíru
- 2 lžičky práškové želatiny od volně se pasoucích zvířat
- 250 g jablečného pyré nebo odvařené jablko
- 16 ks špaldových piškotů nebo jiných v bezlepkové verzi
- hoblinky kvalitní BIO čokolády na posypání
Postup
- 2 lžičky želatiny rozmíchejte metličkou v kefíru, který má pokojovou teplotu a nechte půl hodiny stát.
- Nachystejte si 4 skleničky, na dno naskládejte piškoty, rozdělte jablečné pyré a zalijte kefírem.
- Dejte alespoň na dvě hodiny vychladit do lednice.
- Posypte hoblinkami čokolády a je hotovo.
Domácí špaldové piškoty
Potřebujete
- 2 šťastná vajíčka
- 40 g třtinového cukru
- 60 g bio špaldové celozrnné mouky
- špetka vanilky
Postup
- Troubu předehřejte na 170 °C.
- Žloutky vyšlehejte s 20 g cukru a vanilkou do pěny. A stejně tak bílky vyšlehejte se zbytkem cukru do tuhého sněhu.
- K vyšlehaným žlutkům přidejte po částech sníh. Přes sítko postupně prosívejte špaldovou moukou a opatrně ji do těsta zapracujte stěrkou.
- Těsto naplňte do zdobícího sáčku bez špičky a stříkejte na pečící papír malé bochánky. Nechte mezi nimi dostatečné mezery. Nechte pár minut odpočinout a pečte 7–10 minut. Piškoty stříkejte na plech postupně a každý plech nechte zaschnout maximálně 5 minut, ať vám piškoty nespadnou.
Autorka receptu:
Tereza Marečková