Oslavte s námi nadcházející Světový den mikrobiomu. Ke každé objednávce nad 700,- dostanete dárek vodní nebo mléčné kefírové kultury na zkoušku dle vlastního výběru (zvolíte v košíku). Platí do 26.6.

Kefírová rychlovka do skleničky

Ingredience navrstvěte do skleniček, dejte pár hodin k ,,ledu” a je hotovo. Tak jednoduchý je tento recept na kefírový dezert do skleničky. Je nepečený, takže nepřijde o jedinou hodnou bakterii. Potěšíte svá střeva a každý, kdo ochutná, bude prahnout po receptu. A pokud máte trochu času navíc, upečte si domácí špaldové piškoty.

Potřebujete

Postup

  1. 2 lžičky želatiny rozmíchejte metličkou v kefíru, který má pokojovou teplotu a nechte půl hodiny stát.
  2. Nachystejte si 4 skleničky, na dno naskládejte piškoty, rozdělte jablečné pyré a zalijte kefírem.
  3. Dejte alespoň na dvě hodiny vychladit do lednice.
  4. Posypte hoblinkami čokolády a je hotovo.

Domácí špaldové piškoty

Potřebujete

  • 2 šťastná vajíčka
  • 40 g třtinového cukru
  • 60 g bio špaldové celozrnné mouky
  • špetka vanilky

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Žloutky vyšlehejte s 20 g cukru a vanilkou do pěny. A stejně tak bílky vyšlehejte se zbytkem cukru do tuhého sněhu.
  3. K vyšlehaným žlutkům přidejte po částech sníh. Přes sítko postupně prosívejte špaldovou moukou a opatrně ji do těsta zapracujte stěrkou.
  4. Těsto naplňte do zdobícího sáčku bez špičky a stříkejte na pečící papír malé bochánky. Nechte mezi nimi dostatečné mezery. Nechte pár minut odpočinout a pečte 7–10 minut. Piškoty stříkejte na plech postupně a každý plech nechte zaschnout maximálně 5 minut, ať vám piškoty nespadnou.

Autorka receptu:

Tereza Marečková