Kefírový dezert na neděli
Neděle po obědě. Všichni napapaní. Chtělo by to nějakou sladkou tečku. Něco lehkého, svěžího a hrozně dobrého. Teď přichází ta chvíle, kdy se zvednete, zajdete do ledničky a vytáhnete odtud tyhle luxusní skleničky, které jste tam večer uložili. Ano, to je ono. Dezert z domácího kefíru, borůvek, ořechového másla a piškotů. Jak jednoduché.
Igredience na 4 porce
- 500 ml domácího mléčného kefíru (vegan verzi můžete udělat kokosového kefíru - z kokosového mléka a vodních kultur)
- 4 lžíce másla od Šufánka
- balíček piškotů či domácích sušenek
- čerstvé ovoce (např. borůvky nebo jahody)
- 2 přezrálé banány
Jak na to?
Kefír, ořechové máslo a banány rozmixujte na hmotu, která neteče. Na dno sklenice vyskládejte piškoty, přidejte na ně ovoce a po lžících přidejte vrstvu kefírové směsi. Na ni přidejte další piškoty, ovoce a kefír. Na noc schovejte do lednice. Piškoty se pěkne rozmočí, celý dezert se hezky spojí a v neděli po obědě bude luxuní. Dosladit můžete také javorovým sirupem nebo medem navrch.