Plnohodnotná svačina pro všechny hladové. Medově sladká probioticko-prebiotická kaše je lehce stravitelná, ale zároveň je plná vlákniny, a má tak velký sytivý efekt. Přátelské bakterie z kefíru přispívají ke zdraví střev a společně s medem a směsí koření s kurkumou posilují imunitní systém.

Nachystejte si

Postup přípravy

1. Připravte si domácí mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur a kvalitního mléka.

2. Vločky, kokos a ořechy zalijte hotovým mléčným kefírem. Takto můžete vločky nechat několik hodin nebo přes noc fermentovat při pokojové teplotě (v létě v lednici) - kaše tak bude snáze stravitelná.

3. Poté přidejte rozmačkaný banán, med s mateří kašičkou a koření a promíchejte.

4. Dozdobte nasekanými oříšky, plátky ovoce, zasypte kokosem a nechete si chutnat!

Oslavujeme zdraví! Jak?

Domácí mléčný kefír = dodá komplexní bílkoviny a probiotické bakterie. Kefír je lehce stravitelný, obsahuje minimum laktózy, vitamíny (hlavně vit. D, A, K2) a minerály (zejména vápník, hořčík a fosfor).

Banán = doplní energii a působí jako prebiotikum. Je plný vlákniny, hořčíku, draslíku, fosforu i vitamínů (A, C, E, K, sk. B).

Vločky = plné prebiotické vlákniny a betaglukanů pro podporu imunity. Dodává komplex vitamínů skupiny B a cenné minerály.

Kurkuma latté vanilka = zlatý všelék. Kurkuma má antibaktirální, antivirové, antiparazitární, antioxidační a protizánětlivé účinky. Působí příznivě při různých druzích onemocnění - diabetes, ateroskleróza, žaludeční i jaterní nemoci, neurodegenerativní, psychické obtíže i další. 

Med s mateří kašičkou = zregeneruje celé tělo. Tento med je bohatý na celou řadu vitamínů i minerálů a suma sumárum působí blahodárně na celý organismus.