Spojení vodního kefíru a čajových lístků v domácím probiotickém čaji. Bratranec staré známé kombuchy. Určitě vyzkoušejte tuto kombinaci, pokud jste milovníci kombuchy. Záleží jen na vás, zda použijete zelený nebo černý čaj, obě kombinace zaručí úžasně osvěžující ledový čaj. Jen pozor na délku louhování. Po delším čase může vodní kefír zhořknout. Stačí pouze kvalitní sypaný čaj a půl úspěchu je zaručen.

Kupované ledové čaje obsahují i 20 kostek cukru na 1 litr nápoje a dále škodlivá aditiva. V tomto čaji není žádná škodlivá chemie, naopak obsahuje prospěšná probiotika a pouze zbytkový cukr z vodního kefíru.

Potřebujete na 2 porce

Postup

  1. 500 ml vodního kefíru dejte do uzavíratelné sklenice, přidejte citronovou šťávu a 8 g zeleného čaje.
  2. Nechte 6–8 hodin na lince, poté slijte a vychlaďte.
  3. Pokud používáte černý čaj, bohatě postačí louhovat na lince 6 hodin a poté slít a vychladit.

Tip: Kávový vodní kefír

Už jste vyzkoušeli náš dřívější recept na kávový vodní kefír?

Autorka receptu:

Tereza Marečková