Kaše přes noc nemusí být vždy z vloček. Skvěle chutná mix kefíru s ořechovými másly, semínky a lyofilizovaným ovocem. V této jsou lesní borůvky, arašídové máslo plné bílkovin, mix semínek, kokosu a vanilka. A namísto vloček můžete mít po ruce mouku z tygřích ořechů (tzv. zemní mandle). Tygří ořechy nejsou pravými ořechy, ale hlízy šáchoru jedlého. Nemusí se tepelně upravovat, chutná a voní jako namleté piškoty, je bohatá na vlákninu (stačí vám trocha, opravdu hodně zasytí), má nízký glykemický index a můžou ji i ti, co jsou na ořechy alergičtí nebo jsou některém z terapeutických protokolů, jako je AIP (autoimunitním protokolu). A seženete ji třeba v DM drogérii.

Potřebujete

  • hrst lyofilizovaných borůvek
  • 2 vrchovaté lžíce ořechového másla
  • cca 150 ml domácího mléčného nebo veganského kefíru; nebo kombinace oblíbeného (rostlinného) jogurtu a cca panáka (vodního) kefíru dle hustoty kaše
  • 2 lžíce směsi semínek (konopných, chia, čerstvě mletého lněného, slunečnice a dýně)
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • špetka vanilkového prášku (používám Sonnentor), příp. vanilkového extraktu
  • libovolně 1 lžíce tygří mouky

    Postup

    Vše smíchejte ve skleničce nebo misce, uzavřete a nechte přes noc na lince nebo (ve vedrech a vytopených domácnostech) dejte do ledničky. Ráno je hotovo.