Malinová zmrzlina s mandlemi a bílou čokoládou
Svěží a zároveň sladká, to je zmrzlinové blaho v puse. Obsahuje poctivé suroviny, probiotika z kefíru, vitamíny z malin a dračího ovoce. Na zmrzlinách je krásné, že ingredience jen rozmixujete a šupnete do mrazáku. Kdo by pak ty nezdravé komerční zmrzliny kupoval?
Potřebujete
- miska malin
- 300 ml domácího mléčného kefíru
- 2 zralé banány
- 3 polévkové lžíce másla mandle-bílá čokoláda od Šufánka
- 2 - 3 lžičky růžového prášku z BIO dračího ovoce (dodá řadu vitamínů a minerálů)
- dle chuti možné přidat špetku stévie, medu nebo javorového sirupu pro doslazení
- vodu na naředění, pokud je směs příliš hustá (cca 100 - 200 ml)
- libovolně špetka pravé vanilky
Jak na to?
- Rozmixujte maliny a přepasírujte přes sítko, abyste neměli ve zmrzlině zrníčka.
- Poté přidejte všechny zbývající ingredience a rozmixujte tyčovým mixérem do hladké konzistence.
- Nalijte do forem na nanuky nebo do misky, jak vidíte na fotkách. Zamrazte na pár hodin a pak si nechte chutnat :)
Vhodné pro tyto diety:
- bezlepková