Malinovo-jahodový chia dezert z kokosového kefíru

Malinovo-jahodový chia dezert z kokosového kefíru

Chia dezert do skleničky - je hotový během minutky a vypadá dobře. Hodí se i jako plnohodnotná svačina, je vegan, nepečený, se spoustou zdravých tuků, vitamínů, probiotik i prebiotik.

Nachystejte si (2 porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte kokosový kefír - stačí vám WUGI vodní kefírové kultury a kvalitní kokosové mléko (používám značku Real thai). Smícháte a necháte cca 1 - 2 dny fermentovat při pokojové teplotě. Hotovo. Podrobný recept na kokosový kefír i s opakovanou přípravou kefíru zde.
  2. Kokosový kefír smíchejte s chia semínky a nechte zhoustnout.
  3. Mezitím rozmixujte maliny s jahodami. Dle chuti doslaďte a lžíci ovocné směsi si dejte stranou do misky.
  4. Ze směsi kefíru a chia odeberte 2 polévkové lžíce a smíchejte se lžící ovocné směsi, kterou máte stranou - získáte tím růžovou horní vrstvu dezertu.
  5. Zhoustlou směs kefíru s chia rozdělte do dvou skleniček. Navrstvěte ovocnou směsí a na závěr překryjte růžovou směsí chia kefíru s ovocem.
  6. Dozdobte ovocem, stouhaným kokosem nebo lístky máty a servírujte vychlazené. Dobrou chuť!

Chia puding z kokosového kefíru na oslavu zdraví

Kokosový kefír je fermentovaný bezlaktózový nápoj z kokosového mléka, který je bohatý na prospěšné probiotické bakterie (kefírové kultury) a postbiotika, tedy látky, které bakterie během fermentace v nápoj vytvoří. Probiotika i postbiotika mají blahodárný vliv na naše střevo, imunitu, trávení i řadu dalších tělesných funkcí. Chia semínka jsou zase bohatým zdrojem rozpustné vlákniny - prebiotik, kterou se prospěšné bakterie v našem střevě živí, a dále důležitými omega-3 kyselinami s protizánětlivými účinky. Také ovoce je zdrojem spousty vitamínů, minerálů, polyfenolů a antioxidantů důležitých pro naše tělo. Vychutnejte si tento dezert a udělejte pro své tělo něco dobrého :)