Mandlová bábovka ala rafaello. Voní po kokosu, mandlích a vanilce a je vláčná díky podzimním jablíčkům. Zcela cukrfree, a přesto slouží jako skvělý dezert i plnohodnotná snídaně.
Vhodné pro stravování: bezlepková a bezmléčná dieta, vegetarián, Paleo, vegan (nahraďte vejce z "vajíčko" z lněného semínka nebo trošky psyllia)
1 zralý banán (nemusíte dávat, ale bábovku dosladí)
1 lžička skořice
1/4 lžičky vanilkového prášku
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce kokosového oleje
Postup
Troubu si předehřejte na 170°C. Formu na bábovku vytřete kokosovým olejem a vysypte bezlepkovou moukou.
Jablka omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Můžete i se slupkou, v bábovce se slupka ztratí a nepřijdete o zdravou vlákninu.
Mouky smíchejte se skořicí, vanilkovým práškem a jedlou sodou (suchá směs).
Banán rozmačkejte a smíchejte s vejci, mandlovo-kokosovým máslem a kokosovým olejem (pokud byste měli máslo a olej tuhé, doporučuji rozpustit v hrnci nebo dejte na pár sekund v hrníčku do mikrovlnky) (mokrá směs).
Suchou směs smíchejte s mokrou směsí, dobře promíchejte a vylijte do formy.
Pečte na 170°C cca 35-45 minut. Každá trouba peče trochu jinak, proto bábovku kontrolujte špejlí.