Mandlová bábovka ala rafaello. Voní po kokosu, mandlích a vanilce a je vláčná díky podzimním jablíčkům. Zcela cukrfree, a přesto slouží jako skvělý dezert i plnohodnotná snídaně.

Vhodné pro stravování: bezlepková a bezmléčná dieta, vegetarián, Paleo, vegan (nahraďte vejce z "vajíčko" z lněného semínka nebo trošky psyllia)

Ingredience

  • 230 g mandlové mouky
  • 2 lžíce (cca 25 g) kokosové mouky
  • 5 vrchovatých lžic mandlovo-kokosového másla Šufánek
  • 2 vejce
  • 3 jablka
  • 1 zralý banán (nemusíte dávat, ale bábovku dosladí)
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky vanilkového prášku
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kokosového oleje

Mandlová bábovka ala rafaello bez cukru a bez lepku - WUGI

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 170°C. Formu na bábovku vytřete kokosovým olejem a vysypte bezlepkovou moukou.
  2. Jablka omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Můžete i se slupkou, v bábovce se slupka ztratí a nepřijdete o zdravou vlákninu.
  3. Mouky smíchejte se skořicí, vanilkovým práškem a jedlou sodou (suchá směs).
  4. Banán rozmačkejte a smíchejte s vejci, mandlovo-kokosovým máslem a kokosovým olejem (pokud byste měli máslo a olej tuhé, doporučuji rozpustit v hrnci nebo dejte na pár sekund v hrníčku do mikrovlnky) (mokrá směs).
  5. Suchou směs smíchejte s mokrou směsí, dobře promíchejte a vylijte do formy.
  6. Pečte na 170°C cca 35-45 minut. Každá trouba peče trochu jinak, proto bábovku kontrolujte špejlí.
  7. Bábovku doporučuji při servírování potřít ořechovým máslem.
  8. Podávejte se sklenicí čerstvého mléčného nebo vegan kokosového kefíru a nechte si chutnat.

Mandlová bábovka bez cukru WUGI

Mandlovo-kokosová bábovka cukrfree - WUGI